Τετάρτη 24 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
Σημαντική νίκη των Τσέχων κομμουνιστών
  • Συγχαρητήριο τηλεγράφημα της Αλέκας Παπαρήγα, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, προς τον Πρόεδρο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τσεχίας - Μοραβίας, Μ. Γκρεμπενίτσεκ

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα για το επιτυχημένο εκλογικό αποτέλεσμα που θα αναπτερώσει την πάλη των εργαζομένων στην Τσεχία, απέστειλε χθες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, προς τον Πρόεδρο της ΚΕ του ΚΚ Τσεχίας - Μοραβίας Μ. Γκρεμπενίτσεκ,το οποίο έχει ως εξής:

"Αγαπητέ σύντροφε,

Εκ μέρους της ΚΕ και των κομμουνιστών της Ελλάδας σας συγχαίρουμε για την αύξηση που σημείωσε στις πρόσφατες εκλογές το Κομμουνιστικό Κόμμα Τσεχίας - Μοραβίας.

Το αποτέλεσμα αυτό είναι σημαντικό, αφού επιτεύχθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που προκαλούν τόσο η αντικομμουνιστική υστερία, η καταπάτηση στοιχειωδών πολιτικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, σε βάρος των κομμουνιστών στη Δημοκρατία της Τσεχίας, όσο και τα αντιλαϊκά σχέδια ένταξης της χώρας σας στους αντιδραστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Εκφράζουμε την πεποίθηση πως οι κομμουνιστές στις χώρες σας από νέες, καλύτερες θέσεις θα συνεχίσουν τον αγώνα για τα λαϊκά συμφέροντα, ενάντια στις συνέπειες που έχει η διεύρυνση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών στην Ανατολική Ευρώπη, θα οργανώσουν καλύτερα την πάλη του τσέχικου λαού για το σοσιαλισμό".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ