Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ
Σκληρή δουλιά για την 4άδα

Ικανοποιημένοι Γιαννάκης και παίκτες για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας

Ικανοποιημένοι από τη σκληρή δουλιά στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας, δηλώνουν οι παίκτες της Εθνικής ομάδας και χαρακτηρίζουν αποτυχία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, οποιαδήποτε θέση εκτός τετράδας. Σήμερα, λίγο πριν αναχωρήσουν για τη Λευκωσία, όπου τη Δευτέρα στις 19.00 θα αντιμετωπίσουν την Ολλανδία, την Τρίτη στις 21.00 τη Νιγηρία και την Τετάρτη στις 21.00 τη Λιθουανία, ο Π. Γιαννάκης θα ανακοινώσει τα ονόματα των παικτών που θα συνεχίσουν στο δεύτερο στάδιο. "Σκοπός μας είναι να αποκτήσουμε ομοιογένεια και σε καμία περίπτωση να κάνει ο καθένας ό,τι θέλει κατά τη διάρκεια του αγώνα. Γι' αυτό δουλεύουμε πολλές ώρες όλοι μαζί. Ουσιαστικά κλείνουμε οκτάωρο στο παρκέ. Τα δύο τελευταία χρόνια πνέει νέος άνεμος στην Εθνική και θα ήταν αδικία να μην κάνουμε κάτι καλό σ' αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η 5η θέση θα είναι αποτυχία. Θέλουμε να βρεθούμε σίγουρα στην τετράδα και μετά ό,τι ήθελε προκύψει", τόνισε χτες ο Γ. Σιγάλας. "Ενα μετάλλιο θα είναι το καλύτερο. Χρειάζεται όμως να είμαστε προσεκτικοί. Αλλωστε φιλοσοφία μας είναι να παίξουμε σωστό και ομαδικό μπάσκετ", συμπλήρωσε ο Ν. Χατζής.

Στο μεταξύ οι ομάδες που ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην Αθήνα, ξεκίνησαν τα πρώτα φιλικά παιχνίδια. Η Ιταλία επικράτησε στο Τρεβίζο της Γιουγκοσλαβίας με 65 - 64 και στο Σάο Πάολο η Βραζιλία της Αργεντινής με 76 - 73. Με την ομάδα της Γιουγκοσλαβίας αγωνίστηκε και ο Μ. Γκούροβιτς του Περιστερίου.

  • Μέχρι την Τρίτη αναμένεται να ανακοινώσει η αμερικάνικη ομοσπονδία την ομάδα που θα εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ στο Μουντομπάσκετ. Το περίεργο είναι ότι οι Αμερικανοί θα έρθουν στις 26 Ιουλίου στην Αθήνα, έχοντας δώσει μόνο 3 φιλικά παιχνίδια. Στις 18 Ιουλίου με τη Γαλλία, στις 19 με την Ισπανία και στις 25 με την Ιταλία στη Ρώμη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ