Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 34
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
67Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
Απειλείται η "ερυθρόλευκη" παντοκρατορία

Γλυφάδα και ΠΑΟΚ φιλοδοξούν να σπάσουν το σερί του Ολυμπιακού στο Πρωτάθλημα, που αρχίζει σήμερα στο Ναύπλιο

Στο όμορφο και ιστορικό Ναύπλιο ανοίγει σήμερα η αυλαία του 67ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος κολύμβησης ανδρών - γυναικών που μέχρι την Κυριακή αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των φίλων του υγρού στίβου.Η φετινή διοργάνωση είναι το σημαντικότερο ραντεβού τον αστεριών της "ελληνικής πισίνας", αφού το 1998 δεν υπάρχει κάποια διεθνής διοργάνωση.

Αυτό σημαίνειότι οι αγώνες δεν αποτελούν κάποιο κριτήριο γιαπρόκριση, συνεπώς οι αθλητές δεν πρόκειται να έχουν το προσωπικό άγχος για να πιάσουν συγκεκριμένα όρια. Ετσι, λοιπόν, το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στη μάχη που θα δώσουν τα "δελφίνια" προκειμένου να ανεβάσουν όσο το δυνατόν

ψηλότερα στη βαθμολογία την ομάδα τους. Οπως προκύπτει και από τις συμμετοχές που υπάρχουν, ο συναγωνισμός αναμένεται να φθάσει στα ύψη, αφού για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, η παντοκρατορία του Ολυμπιακού απειλείται πιο σοβαρά από ποτέ, με τη Γλυφάδα και τον ΠΑΟΚ να ψάχνουν στο Ναύπλιο τη χαμένη τους αίγλη των παλαιότερων χρόνων.

Η Γλυφάδα εμφανίζεται να έχει τον πρώτο λόγο στα αγωνίσματα των ανδρών, όπου υπάρχουν οι συμμετοχές του Γιώργου Πόπποτα, του Μανώλη Λεντάρη, του Πασχάλη Ντάτσου, του Βαγγέλη Κοζομπόλη, του Γιώργου Τσαλιγκίρη που της δίνουν αναμφισβήτητα το προβάδισμα στα προγνωστικά.

Στις γυναίκες πιο δυναμικός από ποτέ θεωρείται ο ΠΑΟΚ με την Τόνια Μαχαίρα να αποτελεί το "βαρύ πυροβολικό" της ομάδας. Από κει και πέρα ξεχωρίζουν επίσης και οι συμμετοχές με την ομάδα της Θεσσαλονίκης της Κατερίνας Κλέπκου, της Αθηνάς Μποχώρη και της Ευρυδίκης Τσιτσέ που αναμένεται να δώσουν πολλούς πόντους στους "Θεσσαλονικείς".

Παρόλα αυτά όμως ο μόνιμος πρωταθλητής των τελευταίων χρόνων, Ολυμπιακός, δε φαίνεται διατεθειμένος να παρατήσει τη μάχη για την υπεράσπιση των σκήπτρων του τόσο εύκολα...

Με αιχμή του δόρατος τον καλύτερο Ελληνα κολυμβητή αυτή τη στιγμή, τον Δημήτρη Μαγγανά, αλλά και τους Σπύρο Μπιτσάκη, Διονύση Παπαδάκη, Παναγιώτη Λαγοπάτη, Ανδρέα Ζέπο, αλλά και τις Αθηνά Σούλτη, Ντόρα Γεννηματά, Φιλομήλα Γκεζερλή, Γιούλα Πουλοπούλου να συμπληρώνουν τις συμμετοχές των Πειραιωτών οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν να προσθέσουν ακόμα έναν τίτλο στη συλλογή τους.

Εκτός των τριών βασικών μονομάχων ξεχωρίζουν ακόμα: ησυμμετοχή της Κάτιας Σαρακατσάνη και του Θεοδώρου Αράπη από τον Αρίωνα, αλλά και των Ειρήνης Κώνστα (Αρης Θ.), Κατερίνας Μπλιάμου (Σέρρες), Σάκη Οικονόμου (Ηλυσιακός).

Κυρίαρχος ο Ολυμπιακός

Και το όνομα αυτού Ολυμπιακός... Οι "ερυθρόλευκοι" κατέχουν τα πρωτεία στους τίτλους αφού από το 1930 μέχρι σήμερα έχουν αναδειχτεί πρωταθλητές 38 φορές. Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 13 τίτλους, ενώ ακολουθούν με 1 πρωτάθλημα ο ΚΟ Πειραιά, ο Εθνικός, ο ΠΑΟΚ και η Γλυφάδα.

Η καλύτερη περίοδος για τους "ερυθρόλευκους" ήταν από το 1969 έως το 1986 όταν είχαν μονοπωλήσει την πρώτη θέση, μέχρι να σπάσει την παντοκρατορία ο ΠΑΟΚ το 1987, στο πρωτάθλημα της Καλαμάτας.

ΜΠ. ΤΣΟΡΜΠΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ