Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΔΑΝΙΑ
Το άγχος ταιριάζει στο φαβορί

Στα "χαρτιά" είναι το πιο προβλέψιμο παιχνίδι. Μπορούμε άνετα να μιλάμε για αδιαφιλονίκητο φαβορί. Ομως ποιος μπορεί με ασφάλεια να "ποντάρει" ότι σώνει και καλά η Βραζιλία θα κάνει "περίπατο" κόντρα στη Δανία σήμερα στη Ναντ και το στάδιο "Μποζουάρ" (5.30μμ - απευθείας μετάδοση ΕΤ-1). Κάτι τέτοιο άλλωστε δεν ισχυρίζονταν και για το ματς με τη Νιγηρία; Ρωτήστε τον Οκότσα και την παρέα του που έφυγαν με 4άρα στις αποσκευές τους...

Ας βάλουμε όμως τα πράγματα στη θέση τους. Η Βραζιλία δεν είναι Νιγηρία και ο Ρονάλντο είναι ανώτερος και από τους... 11 Αφρικάνους.

Ο τεχνικός της "Σελεσάο", Μάριο Ζαγκάλο, παλιά καραβάνα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, γνωρίζει τους Δανούς και κυρίως στρέφει την προσοχή του στους αδελφούς Λάουντρουπ: "Είναι σπουδαίοι μπαλαδόροι. Εχουν υψηλή τεχνική κατάρτιση και πρέπει να τους προσέξουμε ιδιαίτερα". Αναφερόμενος στον Ρονάλντο, που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού, δηλώνει: "Ο Ρονάλντο πονάει πολύ καιρό, όμως δεν το βάζει κάτω. Τρέχει χωρίς πρόβλημα και δε βλέπω για ποιο λόγο πρέπει να ανησυχώ για τη συμμετοχή του στην αρχική 11άδα".

Από τη μεριά του ο Ζίκο είναι πιο αισιόδοξος: "Η Βραζιλία δεν μπορεί να χάσει. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε, αφού οι Δανοί και να ηττηθούν δε θα τους πει κανένας τίποτα".

Στον αγωνιστικό τομέα οι "καριόκας" θα στηριχτούν στην επίθεση στους Ρονάλντο - Μπεμπέτο παρά την έντονη κριτική στον τελευταίο, που τον θέλουν να αφήνει τη θέση του στον Ντένιλσον. Φήμες... Ο Ζαγκάλο επιμένει να ξεκινήσει με τον Μπεμπέτο, αφού θεωρεί ότι ο δεξιοπόδαρος παίκτης ταιριάζει καλύτερα με τον Ρονάλντο.

Στο στρατόπεδο των Ευρωπαίων επικρατεί αισιοδοξία, αφού ακόμα και η ήττα θα είναι ένα... θετικό αποτέλεσμα. Ο Σουηδός κόουτς, Μπο Γιόχανσον, τονίζει: "Και εδώ που φτάσαμε επιτυχία είναι. Θα παίξουμε ελεύθερα όπως με τη Νιγηρία και ό,τι βγει. Το άγχος νομίζω θα το έχουν οι Βραζιλιάνοι, που είναι το φαβορί". Στο ίδιο μήκος κύματος και περισσότερο "καυστικός" ο Μπρίαν Λάουντρουπ: "Κανείς δεν πιστεύει ότι η Δανία μπορεί να πετύχει κάτι καλό κόντρα στη Βραζιλία. Μας αρέσει όμως αυτός ο ρόλος. Αν χάσουμε ο κόσμος θα πει πως κάναμε ό,τι μπορούσαμε. Αν κερδίσουμε όμως θα είναι ανεπανάληπτη επιτυχία. Πάντως δείξαμε στον κόσμο ότι ξέρουμε να παίζουμε καλά".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ