Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ - ΓΑΛΛΙΑ
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό...

Ο αλληλοσεβασμός, εκατέρωθεν, είναι το στοιχείο του σημερινού αγώνα ανάμεσα σε δυο παραδοσιακά μεγάλες δυνάμεις, την Ιταλία και τη Γαλλία. Στο γήπεδο - "στολίδι" Σταντ Ντε Φρανς του Παρισιού (10μμ - απευθείας μετάδοση ΕΤ-1) αναμένεται να γίνει μια τιτανομαχία. Στα δυο στρατόπεδα υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας για πρόκριση στα ημιτελικά, όμως γνωρίζουν πολύ καλά τις δυσκολίες του παιχνιδιού.

Εν αρχή η οικοδέσποινα Γαλλία που έχει 7 παίκτες της να αγωνίζονται στα ιταλικά γήπεδα. Τρεις απ' αυτούς καταθέτουν τις απόψεις τους. Ο Γιούρι Τζορκαέφ: "Με την παρουσία μας στα ιταλικά γήπεδα μάθαμε να είμαστε νικητές. Αυτό πήραμε από τους Ιταλούς", για να συμπληρώσει ο Ντιντιέ Ντεσάμπ: "Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Οχι όμως και να φοβηθούμε το ματς. Οι αντίπαλοι δε θα αφήνουν κενό χώρο, όμως πιστεύω ότι μπορούμε να φτάσουμε στη νίκη". Ενώ ο κορυφαίος όλων, που επιστρέφει στην 11άδα, ο Ζινεντίν Ζιντάν θα πει: "Στη Γιουβέντους έμαθα να είμαι πάντα νικητής. Αυτό θα επιδιώξω και κόντρα στους Ατζούρι".

Από τη μεριά του ο τεχνικός των "τρικολόρ" Εμέ Ζακέ ευχαριστεί το... Θεό που πάνω από μισή ντουζίνα παίκτες του έχουν "φάει με το κουτάλι" το καμπιονάτο: "Είναι πολύ σημαντικό αυτό το γεγονός. Είμαι χαρούμενος που παίζουμε κόντρα στην Ιταλία και εύχομαι να γίνει ένα ματς αντάξιο τις κλάσης των δυο ομάδων. Πιστεύω ότι έχουμε όλα τα φόντα να προκριθούμε". Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Ζακέ θα προτιμήσει τον Ζινεντίν Ζιντάν από τον Τζορκαέφ. (Αραγε δε χωράνε και οι δυο;)

Στην αντίπερα όχθη οι Ιταλοί δηλώνουν αισιόδοξοι, όμως σέβονται τους "πετεινούς". Ο τεχνικός Τσέζαρε Μαλντίνι δηλώνει:"Παίζουμε με μια μεγάλη ομάδα στο σπίτι της. Εχω ένα σχέδιο στο μυαλό μου, ώστε να πάρουμε τη νίκη. Υπόσχομαι ότι το ματς θα είναι ραμμένο στα μέτρα του Ντελ Πιέρο". Σχετικά με την επιστροφή του Ζιντάν στην 11άδα τόνισε: "Χρειάζεται επιτήρηση και μάλλον ο Ντίνο Μπάτζιο θα είναι πάνω του".

Ο πορτιέρο των "κυανόλευκων" Τζιανλούκα Παλιούκα, θα συμπληρώσει: "Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι και εύχομαι νικητής να βγει το ποδόσφαιρο. Γνωρίζουμε ότι οι Γάλλοι είναι πολύ δυνατοί, όμως ποιος μπορεί αλήθεια να μας ξεγράψει;".

Για μια ακόμη φορά η Ιταλία θα στηριχτεί στις φαρμακερές αντεπιθέσεις και δίδυμο στην επίθεση θα είναι οι Βιέρι - Ντελ Πιέρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ