Παρασκευή 3 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Υπερτερούν οι "ατζούρι"

Οι κόντρες Ιταλίας - Γαλλίας σε τελική φάση Μουντιάλ δίνουν το προβάδισμα στα... σημεία στους "ατζούρι". Το πρώτο παιχνίδι μεταξύ των γειτόνων έγινε πριν από τον πόλεμο, στο Μουντιάλ του 1938, όταν η Ιταλία μεσουρανούσε στο παγκόσμιο στερέωμα. Στα προημιτελικά, καλή ώρα σαν και σήμερα, οι Ιταλοί είχαν κερδίσει στο Παρίσι στις 12 Ιούνη με 3 - 1. Δύο γκολ πέτυχε ο Σίλβιο Πιόλα 52', 72' και ένα ο Κολαούσι στο 7'. Οι "τρικολόρ" είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 8' με τον Χεσερέρ. Η Ιταλία στη συνέχεια είχε κατακτήσει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παγκόσμιο κύπελλο.

Η επόμενη συνάντηση έγινε 40 χρόνια αργότερα στα γήπεδα της Αργεντινής. Ηταν στα προκριματικά στον 1ο όμιλο στις 2-6-1978, όπου η Ιταλία με το καλημέρα άνοιξε το σκορ με τον Μπέρναρντ Λακόμπ, όμως ο Πάολο Ρόσι στο 29' και ο Σάντρο Τζακαρέλι στο 52' έγραψαν το... 2 - 0 στις νίκες των κυανόλευκων. Μάλιστα οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να περάσουν στην επόμενη φάση αφού τερμάτισαν τρίτοι πίσω από Ιταλία και Αργεντινή.

Η... ρεβάνς για τους Γάλλους ήρθε καθαρά στο Μεξικό στις 17-6-1986, όταν ο Μισέλ Πλατινί στο 14' και ο Γιανίκ Στοπιρά στο 57' έβγαλαν νοκ άουτ στα προημιτελικά τους "ατζούρι".

Αραγε σήμερα ποιος θα γελάσει τελευταίος;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ