Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
"Μποσμάν" και για μη κοινοτικούς

Ο Ζαν Λουί Ντιπόν δημιουργεί μία ακόμη "επανάσταση". Ο Βέλγος δικηγόρος που εκπροσώπησε το 1995 τον Ζαν - Μαρκ Μποσμάν σε μια δίκη που έμελλε να αλλάξει τον "ρου" του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κατάφερε να κερδίσει μια ακόμη δίκη και να "χαρίσει" στον πελάτη του την ελευθερία από τον σύλλογο στον οποίο αγωνιζόταν. Η μεγάλη διαφορά είναι ότι αυτή τη φορά ο πελάτης του Ντιπόν δεν ήταν "κοινοτικός". Ηταν ο Ούγγρος Τίμπορ Μπάλογκ, που προσέφυγε σε δικαστήριο του Σαρλερουά προκειμένου να μείνει ελεύθερος από την τοπική ομάδα, στην οποία αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια.

Το σπουδαιότερο, όμως, είναι ότι το βελγικό δικαστήριο αφού δικαίωσε τον Μπάλογκ, παρέπεμψε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Φυσικό ήταν να πανηγυρίζει ο Ντιπόν: "Πλέον, το ανώτατο δικαστήριο θα συνεδριάσει και θ αποφασίσει αν το μεταγραφικό σύστημα που ισχύει για τους μη κοινοτικούς παίκτες, ανταποκρίνεται στη συνθήκη της Ρώμης. Στην ουσία πρόκειται για μια δεύτερη υπόθεση Μπόσμαν".

Το συμβόλαιο του Τίμπορ Μπάλογκ με τη Σαρλερουά είχε εκπνεύσει από το περασμένο καλοκαίρι. Ομως, η ομάδα τον κρατούσε "δέσμιο" ζητώντας χρήματα για την παραχώρησή του, αφού η ελεύθερη διακίνηση ποδοσφαιριστών, αφορά μόνο υπηκόους των χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. 'Η μήπως αφορούσε...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ