Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΚΡΟΑΤΙΑ
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών

Δυο ομάδες με την ίδια περίπου φιλοσοφία θα κοντραριστούν σήμερα στις 10 το βράδυ στο Γκερλέν της Λιόν. Πρόκειται για τους σύμμαχους Γερμανία - Κροατία, που θέλουν να περάσουν στην ημιτελική φάση του θεσμού.

Τα "πάντσερ"

Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η Γερμανία με... οποιοδήποτε τρόπο θα πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένας σκληροτράχηλος πρώην παίκτης και νυν τεχνικός των "πάντσερ" νουθετεί τον διαιτητή της συνάντησης...

Ο Γερμανός Ομοσπονδιακός τεχνικός, Μπέρτι Φογκτς, έκανε λοιπόν έκκληση προς τον διαιτητή της σημερινής συνάντησης με την Κροατία να είναι προσεκτικός και να επεμβαίνει άμεσα, για να μην υπάρξει κάτι αντίστοιχο με το παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων στο Εύρω '96.

Ο Φογκτς είπε ακόμη ότι σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές του δεχτούν προκλήσεις από τους αντιπάλους τους, τους έχει συστήσει να διατηρούν "το αίμα τους κρύο".

"Ελπίζω ότι ο Νορβηγός διαιτητής Ρούνε Πέντερσεν θα επεμβαίνει άμεσα", δήλωσε ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος εκτιμά ότι ο αγώνας αυτός θα είναι ο πιο σημαντικός της ομάδας του στο Μουντιάλ '98. Ταυτόχρονα, τη φορά αυτή ο συγκεκριμένος αγώνας θα είναι διαφορετικός σε σχέση μ' αυτόν του 1994 εναντίον της Βουλγαρίας, όπου είχε αποκλειστεί.

"Η Κροατία είναι μια ομάδα πρώτης κλάσης και ιδιαίτερα στον τεχνικό τομέα πολύ δυνατή", δήλωσε ο Φογκτς για την αντίπαλο της ομάδας του.

Στην αντίπερα όχθη, οι Κροάτες αντιμετωπίζουν με ψυχραιμία και νηφαλιότητα τη συνάντηση. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του τεχνικού τους, Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς: "Το φαβορί για όλους είναι η Γερμανία. Εμείς αυτό δεν πρέπει να το ασπαστούμε, αν θέλουμε να φτάσουμε στη νίκη - πρόκριση. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα και νομίζω ότι ήρθε η ώρα για το μεγάλο άλμα του κροατικού ποδοσφαίρου". Ο Νταβόρ Σούκερ, μεγάλο αστέρι των Βαλκάνιων, συμπληρώνει: "Αν πετύχουμε πρώτοι γκολ, δύσκολα θα χάσουμε την πρόκριση. Εμείς δεν είμαστε ούτε Γιουγκοσλαβία ούτε Μεξικό. Εχουμε παίκτες με μεγάλη πείρα που μπορούν να βγάλουν μεγάλα παιχνίδια".

Τον αγώνα της Λιόν θα παρακολουθήσουν τα "συνεταιράκια" οι Πρόεδροι των δυο χωρών Χέλμουτ Κολ και Φράνιο Τούτζμαν δίπλα δίπλα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ