Σάββατο 4 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Θανάσιμη μαχαιριά στο Μουντιάλ

Ενας Αγγλος χούλιγκαν, ο οποίος κρατείται από τη γαλλική αστυνομία στην Γκρενόμπλ, ομολόγησε ότι μαχαίρωσε θανάσιμα ένα Γάλλο, μέσα σε τρένο την Τρίτη το βράδυ μετά τον αγώνα της Αγγλίας με την Αργεντινή.

Πρόκειται για τον Πολ Μπερτς, μηχανικό που διαμένει στο Λονδίνο, ο οποίος μαχαίρωσε στην κοιλιά τον Γάλλο Ερικ Φρασέ, μέσα στο τρένο λίγο πριν αυτό φθάσει σε σταθμό κοντά στις γαλλικές Αλπεις, επειδή τον πέρασε για Αργεντινό...

Σύμφωνα με την αστυνομία ο ύποπτος κρατείται και θα προσαχθεί στη Δικαιοσύνη.

  • Εξάλλου ενισχυμένη κατά 700 άτομα θα είναι σήμερα η παρουσία της αστυνομίας της Λιόν, προκειμένου να τηρήσει αποτελεσματικά την τάξη ενόψει του αγώνα ανάμεσα στη Γερμανία και την Κροατία. Παράλληλα, στη γαλλική πόλη βρίσκονται ήδη 18 Γερμανοί "κατάσκοποι", οι οποίοι γνωρίζουν τους πιο επικίνδυνους χούλιγκαν της πατρίδας τους και θα τους παρακολουθούν... βήμα με βήμα.

"Δεν είναι μόνο η σοβαρότητα του αγώνα αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για αρχή του Σαββατοκύριακου αλλά και των διακοπών για αρκετούς Ευρωπαίους. Είναι πολύ πιθανό μερικές εκατοντάδες ατόμων να απειλήσουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα" δήλωσε ο έπαρχος Μισέλ Μπεσέ.

Οι Γερμανοί οπαδοί, παρακολουθούνται στενά μετά τα θλιβερά επεισόδια που δημιούργησαν στις 21 του Ιούνη στην πόλη Λανς, όπου ένας Γάλλος αστυνομικός τραυματίστηκε βαρύτατα και παραμένει σε κώμα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ