Τρίτη 14 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΜΠΑΣΚΕΤ - ΕΘΝΙΚΗ
Η κούραση έφερε τις ήττες

Η σκληρή δουλιά θα φέρει και τις νίκες στη συνέχεια, δηλώνουν παίκτες και προπονητής

Στην Αθήνα επέστρεψε χτες η εθνική ομάδα μπάσκετ των ανδρών, όπου θα συνεχίσει το τελικό στάδιο της προετοιμασίας της μέχρι το εναρκτήριο τζάμπολ του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος. Στο τουρνουά της Βρέμης η ελληνική ομάδα μετά τη Γερμανία, ηττήθηκε το Σάββατο από τη Γαλλία με 73 - 76 και την Κυριακή από τη Ρωσία στην παράταση με 84 - 91 (κανονική διάρκεια 79 - 79), όμως ο Π. Γιαννάκης και οι παίκτες του δηλώνουν ότι ειδικά αυτό το διάστημα και οι ήττες είναι στο πρόγραμμα. "Οι αντίπαλοί μας ήταν πιο... φρέσκοι από εμάς, ενώ η Γερμανία και η Γαλλία, που δε συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, δεν προέρχονται από σκληρή προετοιμασία όσο και η δική μας, γι' αυτό και τα άσχημα αποτελέσματα. Στο διάστημα που απομένει είναι απαραίτητο να δουλέψουμε για να διορθώσουμε τις αδυναμίες μας, να αποβάλουμε τη διστακτικότητα και τη δυσκολία στην ανάπτυξη που έχουμε σε άμυνα και επίθεση και να βελτιώσουμε το αμυντικό ριμπάουντ", τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής, που διευκρίνισε ότι το πρόγραμμα περιλαμβάνει στη συνέχεια σκληρές προπονήσεις, γι' αυτό και η επιλογή του στους παίκτες που θα κρατήσει θα γίνει την τελευταία στιγμή. "Εχει γίνει πολύ σκληρή δουλιά στην προετοιμασία και η ομάδα δεν έχει μονταριστεί", υπογράμμισε ο αρχηγός της Εθνικής Π. Φασούλας. Ανάλογη άποψη εξέφρασε και ο συμπαίκτης του στον Ολυμπιακό Δ. Παπανικολάου, που τόνισε ότι "στα φιλικά παιχνίδια δεν έχουν σημασία τα αποτελέσματα. Θα προτιμούσαμε βεβαίως να νικήσουμε σε όλους τους αγώνες, αλλά πλέον αυτό που προέχει είναι να λύσουμε γρήγορα κάποια προβλήματα στον αμυντικό τομέα και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στις 29 του μήνα".

Χάλκινο μετάλλιο οι έφηβοι

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η εθνική ομάδα των εφήβων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βάρνας. Η ελληνική ομάδα στον ημιτελικό ηττήθηκε από την Ισπανία με 88 - 89. Στο μικρό τελικό επικράτησε της Λετονίας με 97 - 91, έχοντας κορυφαίο τον Διαμαντόπουλο που σημείωσε 40 πόντους. Πρωταθλήτρια Ευρώπης αναδείχτηκε η Ισπανία που νίκησε στον τελικό την Κροατία με 81 - 70.

Στο Τράπανι οι ελπίδες

Στη μάχη του 4ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Τράπανι της Σικελίας ρίχνεται σήμερα η εθνική ομάδα των ελπίδων. Πρώτος αντίπαλος στις 10.30 η Γιουγκοσλαβία, ενώ στον όμιλο συμμετέχουν επίσης: Γερμανία, Ιταλία, Κροατία και Γαλλία. Στον άλλο όμιλο συμμετέχουν: Σλοβενία, Λιθουανία, Λετονία, Τουρκία και Ισπανία. Ο Θ. Παπαδημητρίου έχει στη διάθεσή του τους Χαρίση (Ηράκλειο), Χατζηβρέττα (Ηρακλής), Παπανικολόπουλο, Τσάρτσαρη, Ευθυμίου (Νήαρ Ηστ), Μίχαλο (Ολυμπιακός), Γκιουλέκα (Λάρισα), Καμαριώτη (Πανιώνιος), Δέσπο (ΠΑΟΚ), Μόσχου (ΑΕΚ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ