Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ολοι στη μάχη, καμιά επανάπαυση

Ολοι στη μάχη. Καμιά επανάπαυση. Τώρα!

Σ' αυτές τις έξι λέξεις μπορεί άνετα να συμπυκνωθεί το μήνυμα που στέλνουν μέσα από τη 12η Συνδιάσκεψή τους οι κομμουνιστές της Αθήνας, τα μέλη και τα στελέχη της πιο μεγάλης και πιο άμεσα στο κέντρο των εξελίξεων, Κομματικής Οργάνωσης του ΚΚΕ. Ενα μήνυμα αντάξιο ακριβώς του ιστορικού φορτίου, που βρίσκεται πίσω από αυτά τα τρία γράμματα: ΚΟΑ.

Το διήμερο της συνδιάσκεψης ήταν εξαιρετικά πλούσιο σε θέσεις, τοποθετήσεις, εκτιμήσεις, κριτική, προτάσεις, οι οποίες τελικά συμπυκνώθηκαν σε μία απόφαση, τέτοια που θέτει σε κατάσταση μάχης το σύνολο των κομματικών δυνάμεων - όχι μόνο γιατί η παράδοση της ΚΟΑ το απαιτεί, αλλά γιατί η πραγματικότητα που βιώνουν η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα το επιβάλλουν. Ετσι ώστε η εφαρμοζόμενη σήμερα πολιτική και οι εκφραστές της να βρουν απέναντί τους ένα ρωμαλέο κίνημα αντίστασης, αντεπίθεσης, μα πολύ περισσότερο, ένα μέτωπο κοινωνικών - πολιτικών δυνάμεων, λαϊκό, δημοκρατικό, με χωρίς ψευδαισθήσεις προσανατολισμό, κόντρα στον πραγματικό εχθρό, τα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Η φράση του Μήτσου Ζάχαρη, γραμματέα της ΚΟΑ και μέλους του ΠΓ, στο κλείσιμο των εργασιών, "γι' αυτό για μας δεν υπάρχουν διακοπές", είναι χαρακτηριστική. Οχι μόνο γιατί κατέδειξε το μέγεθος της ανάγκης, αλλά ίσως περισσότερο, γιατί αντικατόπτρισε αυτό που σαν αγωνία έβγαινε από το σύνολο, σχεδόν, των ομιλιών: Τι θα κάνουμε, πρακτικά, άμεσα, οργανωμένα, συγκροτημένα, αποτελεσματικά, για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την ιστορικής σημασίας πολυμέτωπη επίθεση στην εργατική τάξη, στις κατακτήσεις και τα δικαιώματά της; Τι θα κάνουμε για το 8ωρο, τι θα κάνουμε για τις συλλογικές συμβάσεις, τι θα κάνουμε για την κοινωνική ασφάλιση, τι θα κάνουμε για τα δημοκρατικά δικαιώματα, τι θα κάνουμε για τους σχεδιασμούς που θέλουν την ευρύτερη περιοχή πεδίο πολεμικών επιχειρήσεων; Τι θα κάνουμε για ...μύρια όσα άλλα προβλήματα γεννά η πραγματικότητα της Νέας Τάξης, της γενικευμένης επίθεσης του κεφαλαίου; Κι ακόμα, πιο ειδικά, τι θα κάνουμε απέναντι στην πρόκληση του σημερινού πρωθυπουργού που προδιαγράφει το αποτέλεσμα των προσεχών δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών ως επικύρωση της κυβερνητικής πολιτικής;

Κρατήσαμε τη φράση ενός παλαίμαχου συντρόφου: "Ο Σημίτης διαπιστώνει ότι υπάρχει διακομματικό ρεύμα υπέρ της ΟΝΕ. Να απαντήσουμε λοιπόν. Πιο πολύ, πιο ανοιχτά στο κόσμο. Ξέρουμε ήδη, το διαπιστώνουμε καθημερινά: Ριζοσπαστικοποιούνται μάζες εργαζομένων. Ολοι στις "ντάπιες" για το ψηφοδέλτιο της αντίστασης". Το νόημα αυτής της φράσης νομίζουμε ότι ήταν και το μήνυμα που πέρασε από το σύνολο των ομιλιών και εκφράστηκε στην πολιτική απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ