Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Συλλαλητήριο - φραγμός στις επεμβάσεις στα Βαλκάνια

Σήμερα αργά το απόγευμα γίνεται το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο στην πόλη των Ιωαννίνων, που οργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας, με τη συμμετοχή φιλειρηνιστών απ' όλη την περιοχή, στην οποία καλούν πολλοί μαζικοί φορείς από όλη την περιοχή της Ηπείρου

Το αντιιμπεριαλιστικό μήνυμα της ειρήνης θα αντηχήσει, σήμερα Τετάρτη 15 Ιούλη, από τα Γιάννενα, όπου με πρωτοβουλία των επιτροπών ειρήνης της Βορειοδυτικής Ελλάδας οργανώνεται συγκέντρωση - συλλαλητήριο ενάντια στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και της ΕΕ στα Βαλκάνια και τη συμμετοχή και στήριξή τους από την ελληνική κυβέρνηση.

Η φιλειρηνική συγκέντρωση - συλλαλητήριο γίνεται στις 8.30 μ.μ. στην πλατεία Μαβίλη στο Μόλο της λίμνης Ιωαννίνων.Προηγούμενα, οι φιλειρηνιστές, που αναμένεται να φθάσουν απ' όλα τα σημεία της Βορειοδυτικής Ελλάδας με πούλμαν και άλλα μέσα, θα συγκεντρωθούν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην έξοδο της πόλης των Γιαννίνων. Από κει, με πορεία μέσα από την πόλη, θα καταλήξουν μπροστά στη Λίμνη. Στο σημείο αυτό, θα γίνει ομιλία από στέλεχος της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και θα ακολουθήσει συναυλία με ερασιτεχνικό μουσικό συγκρότημα. Στο χώρο της εκδήλωσης, θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου κλπ.

Η συμμετοχή αναμένεται μαζική, καθώς σ' όλους τους νομούς της ΒΔ Ελλάδας οι κατά τόπους επιτροπές ειρήνης, με περιοδείες φιλειρηνιστών σε χωριά και πόλεις, ενημέρωσαν και κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να πάρουν μέρος στο φιλειρηνικό συλλαλητήριο. Οι επιτροπές ειρήνης και άλλοι μαζικοί φορείς που συμμετέχουν είχαν κλείσει πολλά πούλμαν για τη μεταφορά των φιλειρηνιστών από διάφορα μέρη της ΒΔ Ελλάδας, ενώ πολλές εκατοντάδες εκτιμάται ότι θα φθάσουν στο συλλαλητήριο με τα αυτοκίνητά τους.

Το αντιιμπεριαλιστικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο στα Γιάννενα οργανώνεται σε μια στιγμή όπου ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης στα Βαλκάνια είναι άμεσος, καθώς προετοιμάζεται νέα επέμβαση των ιμπεριαλιστών στο Κοσσυφοπέδιο. Οι σοβαροί κίνδυνοι που προέρχονται από τις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και από την προετοιμαζόμενη νέα επέμβαση που επιχειρείται τώρα στο Κοσσυφοπέδιο για τον παραπέρα διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, κινητοποιούν γενικότερα τον κόσμο της περιοχής, ο οποίος φέρεται αποφασισμένος, με τη μαζική του συμμετοχή στο αντιπολεμικό - φιλειρηνικό συλλαλητήριο, να διαδηλώσει την αντίθεσή του και να στείλει μήνυμα καταδίκης κάθε ξένης ιμπεριαλιστικής επέμβασης.

Επίσης, ο φιλειρηνικός λαός της Βορειοδυτικής Ελλάδας καλείται να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση, επιτέλους, να πάψει να στηρίζει και, πολύ περισσότερο, να συμμετέχει στις επεμβάσεις των ιμπεριαλιστών στα Βαλκάνια. Να μην επιτρέψει η βάση του Ακτιου και οι άλλες βάσεις να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη των τυχοδιωκτικών ιμπεριαλιστικών ενεργειών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ταυτόχρονα, με το φιλειρηνικό συλλαλητήριο, ο λαός της περιοχής θα απευθύνει προειδοποίηση στους λογής εθνικιστές και σ' όσες αντιδραστικές δυνάμεις προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα υπαρκτά προβλήματα στην περιοχή και να προωθήσουν τα επικίνδυνα σχέδια, δηλητηριάζοντας το λαό με διχαστικά - εμπρηστικά συνθήματα σε βάρος των γειτονικών λαών.

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" καλεί τον καθένα να βγάλει συμπεράσματα από την ίδια την πραγματικότητα. Να σκεφθεί τι θα σημάνει για τα Βαλκάνια, και για τη χώρα μας ιδιαίτερα, η επέμβαση με μοχλό τις μειονότητες και την πολιτική του "διαίρει και βασίλευε" που οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ακολουθούν.

"Καλούμε κάθε νέο και νέα", τονίζεται στην ανακοίνωση της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη", "να ενώσει τη φωνή του με αυτούς που αγωνίζονται, πριν οι εξελίξεις πάρουν δραματικές διαστάσεις. Να δημιουργήσουν ένα μαζικό, μαχητικό, φιλειρηνικό κίνημα, που θ' αγωνίζεται ενάντια στην παθητικότητα, στην υποταγή, στον εθνικισμό και το ρατσισμό.

Η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" παλεύει για:

Την επίλυση των όποιων διαφορών με ειρηνικά μέσα και με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, τη φιλία και συνεργασία των λαών, την ειρηνική δημιουργία", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δε θέλουν τους φονιάδες στη γειτονιά τους(2005-05-31 00:00:00.0)
Ετοιμότητα και πολύμορφες εκδηλώσεις(2003-03-07 00:00:00.0)
Αύριο στις 11 το πρωί η περικύκλωση της ΝΑΤΟικής βάσης(2003-02-22 00:00:00.0)
Δυναμικό ΟΧΙ στη ΝΑΤΟική άσκηση(2000-05-19 00:00:00.0)
Να φύγουν οι αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις(1999-08-24 00:00:00.0)
Συλλαλητήριο ειρήνης(1998-07-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ