Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Η ΓΣΕΒΕΕ για την ενοποίηση των ταμείων

Ριζική αναμόρφωση του προσχεδίου νόμου σχετικά με την ενοποίηση των ταμείων ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ, ζητά η ΓΣΕΒΕΕ με χτεσινή της ανακοίνωση, όπου σημειώνει ότι το προσχέδιο του υπουργείου Εργασίας - Κοινωνικών Ασφαλίσεων απέχει πολύ από τους όρους που θέτει η ίδια για την ενοποίηση.

Ειδικότερα, η ΓΣΕΒΕΕ, με έγγραφό της στο υπουργείο Εργασίας, αναπτύσσει βασικά τις εξής προτάσεις: Να προηγηθούν αναλογιστικές μελέτες και να προδιαγραφούν οι όροι βιωσιμότητας του νέου ταμείου. Να αποσαφηνιστεί η συμμετοχή του κράτους στα συνολικά έσοδα του ταμείου. Σύγκλιση παροχών προς τα πάνω, αφού οι συντάξεις του ΤΕΒΕ χαρακτηρίζονται δίκαια ως συντάξεις πείνας και επομένως δεν μπορεί να αποτελέσουν τη βάση των συντάξεων όπως προβλέπει το προσχέδιο. Κατ' αρχήν ασφάλιση όλων των αυτοαπασχολούμενων στο ενιαίο ταμείο. Να αυξηθεί ο αριθμός των μελών του ΔΣ του νέου φορέα, να προβλεφτεί αναλογική εκπροσώπηση των ταμείων και η διοίκηση να είναι πάντα αιρετή.

Ανησυχίες εκφράζει η ΓΣΕΒΕΕ σχετικά με την παραπομπή κρίσιμων ζητημάτων στην έκδοση προεδρικών διαταγμάτων και διατυπώνει το φόβο της ότι μέσα από τον τεχνικό επανακαθορισμό των ασφαλιστικών κατηγοριών, θα υπάρξει αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων μέσω της μετάταξης σε ανώτερα κλιμάκια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ