Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΡΓΟΙ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Συνεχίζουν τον αγώνα για μπάρκο

Αγώνα για να μπαρκάρουν δίνουν εδώ και έξι μέρες οι άνεργοι ναυτεργάτες, από τους οποίους οι 250 που φιλοξενούνται στην Εστία Ναυτικών απειλούνται να βρεθούν ακόμα και στο δρόμο, αν σε σύντομο χρονικό διάστημα - όπως αποφάσισε η διοίκηση της Εστίας - δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους προς το ίδρυμα! Χτες οι άνεργοι ναυτεργάτες συγκεντρώθηκαν στο Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας.Ομως αντιπροσωπεία τους βρέθηκε αντιμέτωπη με την προκλητικότητα του διευθυντή του Γραφείου Αλέξανδρου Μαρκάκη.

"Δεν είναι δική μου δουλιά να σας ναυτολογήσω και να διενεργώ ελέγχους στα πλοία. Αν μας ζητήσει ναυτικό κάποια εταιρία, θα σας στείλουμε", ήταν η προκλητική απάντηση που έδωσε ο διευθυντής του ΓΕΝΕ προς τους άνεργους, οι οποίοι απαίτησαν το ΓΕΝΕ να σταματήσει να αποτελεί παραμάγαζο των ναυτιλιακών πρακτόρων και να ανταποκριθεί στο ρόλο του. Να σημειωθεί ότι οι άνεργοι την περασμένη Παρασκευή, κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης, είχαν καταθέσει λίστα με τα στοιχεία τους στο διευθυντή του ΓΕΝΕ, απαιτώντας την απορρόφησή τους. Απαίτησαν, επίσης, το Γραφείο, σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, να διενεργήσει ουσιαστικούς ελέγχους, προκειμένου να εντοπίσει τα πλοία που κινούνται με μικρότερο αριθμό οργανικής σύνθεσης από αυτόν που προβλέπει η νομοθεσία. Και η νόμιμη οργανική σύνθεση των πλοίων αυτών να αποκατασταθεί με ναυτολογήσεις που θα γίνουν από τους ναυτεργάτες που είναι ενταγμένοι στη λίστα.

Οι ναυτεργάτες, στη συνέχεια, ζήτησαν να απορροφηθούν τουλάχιστον όσοι είναι άνεργοι πάνω από ένα χρόνο, όμως ο διευθυντής επέμενε στην αρχική του απάντηση. Η προκλητική του στάση προκάλεσε την έντονη διαμαρτυρία των ανέργων, οι οποίοι σήμερα θα συγκεντρωθούν στις 10 το πρωί στην ΠΕΜΕΝ, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα αγωνιστική πορεία τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ