Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΚ ΠΑΤΡΑΣ
Βασικά ενημέρωση...

ΠΑΤΡΑ (του ανταποκριτή μας).-

Το ρόλο της ενημέρωσης των εργαζομένων κράτησε ουσιαστικά για τον εαυτό της η πλειοψηφία του ΕΚ Πάτρας (ΕΚΠ) σχετικά με το αντεργατικό νομοσχέδιο, μη συζητώντας - κατά την προχτεσινή συνεδρίαση της διοίκησης - τις συγκεκριμένες προτάσεις της ΕΣΑΚ για αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων.

Ειδικότερα, η θέση της πλειοψηφίας του ΕΚΠ ήταν να μη συζητηθεί το νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα, αλλά τον ερχόμενο Σεπτέμβρη, αφού θα έχει προηγηθεί διάλογος με την κυβέρνηση. Πρότεινε επίσης να συγκληθούν τα Διοικητικά Συμβούλια των σωματείων για να οργανώσουν την απεργία της 23ης Ιούλη. Ο ρόλος του ΕΚΠ, σύμφωνα με την πλειοψηφία του, θα είναι η ενημέρωση των εργαζομένων για τις θέσεις του ΕΚΠ μέσα από συνεντεύξεις Τύπου και "άλλους γνωστούς τρόπους"!

Οι συνδικαλιστές της ΕΣΑΚ τόνισαν πως το νομοσχέδιο - τερατούργημα δεν παίρνει διορθώσεις, αλλά πρέπει να απορριφθεί στο σύνολό του από την εργατική τάξη χωρίς κανενός είδους διάλογο. Κάλεσαν την πλειοψηφία του ΕΚΠ να αποχωρήσει από την Επιτροπή για τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης. Πρότειναν την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου από το ΕΚΠ, σε συντονισμό με τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, την καθημερινή επαφή των συνδικαλιστών με τους εργαζόμενους σε χώρους δουλιάς και γειτονιές της πόλης. Αυτές τις προτάσεις η πλειοψηφία δεν τις συζήτησε.

Σχετικά με τις παραπάνω εξελίξεις, ο Α. Ταβουλάρης,γραμματέας της ΕΣΑΚ, δήλωσε στο "Ρ": "Αποδείχτηκε για άλλη μια φορά στην πράξη ο ρόλος της πλειοψηφίας του ΕΚΠ η οποία, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και κατασκευασμένες "διαφωνίες" για να αποπροσανατολίζει τους εργαζόμενους, στην ουσία, στηρίζει την κυβερνητική πολιτική λειτουργώντας σαν κυματοθραύστης των αντιδράσεων. Το εργατικό κίνημα δεν έχει συνηθίσει να διεκδικεί τα δικαιώματά του μέσω των ΜΜΕ, αλλά μέσα από σκληρούς ταξικούς αγώνες. Καλούμε τους εργαζόμενους σε γενικό προσκλητήριο αγώνα. Ο μόνος δρόμος είναι η συγκρότηση ενός μαζικού ενωτικού πανεργατικού μετώπου για την απόκρουση και την ανατροπή αυτής της αντεργατικής πολιτικής".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ