Τετάρτη 15 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
"Οχι" και από τη Θεσσαλονίκη

Αύριο στις 7.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου, το συλλαλητήριο που οργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (του ανταποκριτή μας).-

Σε μαζική συμμετοχή στο αυριανό πανεργατικό συλλαλητήριο, που θα γίνει στις 7.30 το απόγευμα στο Αγαλμα του Βενιζέλου,καλεί τους εργαζόμενους της Θεσσαλονίκης η Συντονιστική Επιτροπή Πρωτοβάθμιων Σωματείων,προκειμένου - όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της - να δοθεί μια πρώτη ισχυρή αγωνιστική απάντηση στο κατάπτυστο αντεργατικό νομοσχέδιο. Παράλληλα, καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην 24ωρη απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ για τις 23 Ιούλη και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει στις 11 το πρωί στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Κλιμάκια συνδικαλιστών των πρωτοβάθμιων σωματείων πραγματοποιούν περιοδείες σε εργασιακούς χώρους και ενημερώνουν τους εργαζόμενους για τις επιπτώσεις, που θα επιφέρει τυχόν ψήφιση και εφαρμογή του νόμου που προωθείται για τις εργασιακές σχέσεις.

Η ισοπέδωση, όμως, των εργασιακών σχέσεων, όπως φαίνεται, είναι μόνο μία από τις πολλές όψεις του ίδιου νομίσματος. "Με το νομοσχέδιο αυτό - όπως επισημαίνει, σε ανακοίνωσή της, η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων - οι Επιθεωρήσεις Εργασίας μετατρέπονται σε όργανα, που θα συμβάλουν στην εφαρμογή όλων αυτών των αντεργατικών μέτρων, αφαιρώντας από τα Συνδικάτα τη δυνατότητα συμμετοχής στον έλεγχο των εργοδοτών. Κύριος στόχος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είναι το χτύπημα του συνδικαλιστικού κινήματος, αφού υποβιβάζεται ο ρόλος του Συνδικάτου και αναδεικνύεται ο ρόλος των λεγόμενων "εργασιακών συμβουλίων" και "ενώσεων προσώπων". Με την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπει το νομοσχέδιο, θα ενταθεί η αυθαιρεσία των εργοδοτών, θα αυξηθεί η εκμετάλλευση, η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί θα γίνουν καθεστώς".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ