Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΜΠΟΤΖΗ
Χάσμα απόψεων

ΠΝΟΜ ΠΕΝΧ.-

Σχετικά με τις εκλογές στην Καμπότζη, τα αποτελέσματα δεν έχουν γίνει γνωστά και δεν αναμένονται πριν την Κυριακή, αλλά, ήδη, οι πρώτες σοβαρές αντεγκλήσεις σκοτεινιάζουν το τοπίο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή για Ελεύθερες και Ισότιμες Εκλογές στην Καμπότζη (COMFREL), με καταμετρημένο το 56% των ψήφων, το Κόμμα του Καμποτζιανού Λαού (PPC) συγκεντρώνει 40,5%, έναντι 32,8% που συγκεντρώνει το κόμμα των μοναρχικών FUNCIPEC και 14,2% το κόμμα του Σαμ Ρέινσι (PSR). Οπως ανακοίνωσε η επιτροπή, το PPC προηγείται στις περισσότερες από τις 23 επαρχίες της χώρας.

Η αντιπολίτευση τα απέρριψε, υποστηρίζοντας ότι σημειώθηκαν "σοβαρές ατασθαλίες", αν και οι διεθνείς παρατηρητές που παρακολούθησαν την εκλογική διαδικασία χαρακτήρισαν τις εκλογές "ελεύθερες και τίμιες". Οι δύο ηγέτες της αντιπολίτευσης, ο πρίγκιπας Ραναρίντ και ο Σαμ Ρέινσι, απειλούν να μποϊκοτάρουν την έναρξη των εργασιών της Εθνοσυνέλευσης, αν δε ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις τους. Με την ανακοίνωση αυτή, ο ισχυρός άνδρας της Καμπότζης Χουν Σεν δήλωσε ότι το κόμμα του θα παραμείνει στην εξουσία, σε περίπτωση που η αντιπολίτευση εφαρμόσει την απειλή της να μποϊκοτάρει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής, τονίζοντας με νόημα ότι η στάση αυτή θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ