Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Νέο κύμα σφαγών

ΑΛΓΕΡΙ.-

Η παρουσία της ειδικής επιτροπής των Ηνωμένων Εθνών στη χώρα δε φαίνεται να επηρέασε τους εξτρεμιστές ισλαμιστές, οι οποίοι, τις τελευταίες τρεις μέρες, επιδόθηκαν σε νέες σφαγές, τις οποίες, όπως συνήθως, απέφυγαν να σχολιάσουν οι αλγερινές αρχές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αλγερινού Τύπου, άγνωστοι ένοπλοι επέδραμαν σε χωριό κοντά στην περιοχή Μουζάια 50 χλμ. νότια του Αλγερίου, τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη, και σκότωσαν 4 στρατιώτες, 3 μέλη της τοπικής ομάδας αυτοπροστασίας και 6 μέλη της ίδιας οικογένειας. Την ίδια μέρα, ένοπλοι έστησαν οδόφραγμα λίγο έξω από την πόλη Λαχντάρια, 80 χλμ. ανατολικά του Αλγερίου, και σκότωσαν 3 διερχόμενους μοτοσικλετιστές. Σύμφωνα, πάντα, με δημοσιογραφικές πηγές, τη Δευτέρα βρέθηκαν τα πτώματα 3 γυναικών που είχαν απαχθεί το Σάββατο κοντά στην πόλη Σάιντα (440 χλμ. νοτιοανατολικά του Αλγερίου), ενώ τραγικό θάνατο βρήκε και ένας Αλγερινός μετανάστης που επέστρεψε στην πατρίδα του για διακοπές, στην περιοχή Χλεμ, 210 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας. Οπως υποστηρίζουν τα δημοσιεύματα, δύο εξτρεμιστές μαχητές έπεσαν νεκροί, μετά από μάχη με άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας σε προάστιο του Αλγερίου.

Από την πλευρά της, η ειδική επιτροπή του ΟΗΕ, της οποίας επικεφαλής έχει τεθεί ο πρώην Πρόεδρος της Πορτογαλίας Μάριο Σοάρες, συνεχίζει τη συγκέντρωση στοιχείων για τις σφαγές και τη δράση των εξτρεμιστών υπό απόλυτη μυστικότητα. Παρά τις δημοσιογραφικές πιέσεις, δεν έγινε γνωστό πότε αναμένεται να αναχωρήσει η επιτροπή από την Αλγερία, όπου, ήδη, βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ