Πέμπτη 30 Ιούλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συμφωνία πρωθυπουργών για διάλογο

ΚΟΛΟΜΠΟ.-

Ινδία και Πακιστάν θα αποκαταστήσουν τον "αποτελματωμένο" διάλογο για τη διευθέτηση των θεμάτων - "κλειδιών" στις σχέσεις τους, δήλωσε χτες ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Αταλ Μπιχάρι Βάτζπαϊ, μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του του Πακιστάν, Ναουάζ Σαρίφ.

"Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να επαναληφθεί ο διάλογος. Δώσαμε οδηγίες στους υπουργούς Εξωτερικών να συναντηθούν (...) και να επεξεργαστούν τρόπους για την επανάληψη του διαλόγου", είπε ο Βάτζπαϊ σε συνέντευξη Τύπου, στο περιθώριο της τριήμερης Νοτιοασιατικής Διάσκεψης Κορυφής (SAARC) στην πρωτεύουσα της Σρι Λάνκα.

Ο Βάτζπαϊ είπε πως συζητήθηκε το θέμα του Κασμίρ, αρνήθηκε πάντως να δώσει λεπτομέρειες.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση, ο Σαρίφ είχε προσφερθεί να αρχίσουν αμέσως οι ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ινδία, που διακόπηκαν πέρυσι εξαιτίας του θέματος του Κασμίρ, που έγινε αιτία για τους δύο από τους τρεις πολέμους μεταξύ των δύο γειτονικών χωρών από το 1948.

Η συνάντηση αυτή ήταν η πρώτη μεταξύ των δύο πρωθυπουργών από τον περασμένο Μάη, όταν οι δύο χώρες προχώρησαν σε πυρηνικές δοκιμές, προκαλώντας "διεθνή κατακραυγή" και οικονομικές σε βάρος τους κυρώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ