Κυριακή 2 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Αμεση απελευθέρωση των συνδικαλιστών

Εκκληση - καταγγελία για το καθεστώς τρομοκρατίας του Σουδάν

H Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) με χτεσινή της ανακοίνωση καταγγέλλει το κράτος τρόμου που επικρατεί στο Σουδάν και κάνει έκκληση σε όλους να προχωρήσουν στην καταγγελία του. Το κείμενο - έκκληση έχει ως εξής:

"Η Παγκόσμια Οργάνωση κατά των Βασανιστηρίων καταγγέλλει ότι στις 30 Ιουνίου, οι δυνάμεις ασφαλείας του καθεστώτος του Σουδάν εισέβαλαν στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου του Βόρειου Χαρτούμ και συνέλαβαν τον Πρόεδρο, το Γενικό Γραμματέα και όλα τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου της νόμιμης Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών του Σουδάν. Μετά την ψήφιση του νέου συντάγματος που δίνει το δικαίωμα για ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, οι συνδικαλιστές αυτοί, που μέχρι εκείνη τη στιγμή δρούσαν στην παρανομία, συνεδρίαζαν με σκοπό τη νομιμοποίηση της οργάνωσής τους.

Η ΕΕΔΔΑ εκφράζει την αγανάκτησή της για τη σύλληψη και φυλάκιση χωρίς απαγγελία καμιάς κατηγορίας και χωρίς παραπομπή σε δίκη.

Καλεί το συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας να καταδικάσει τις συλλήψεις και να εκφράσει τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη του στον αγωνιζόμενο λαό και τους εργαζόμενους του Σουδάν, ζητώντας την άμεση απελευθέρωση της νόμιμης ηγεσίας της ΓΣΕ Σουδάν.

Τηλεγραφήματα διαμαρτυρίας μπορούν να σταλούν στον υπουργό Δικαιοσύνης του Σουδάν, κ. Abd el - Basit Sabdarat, Fax: 00-249-11-774063 και στο Προξενείο του Σουδάν στην Αθήνα, Αμαλίας 44, Fax: 3313989".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ