Πέμπτη 6 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργο επαναστατικής πνοής

Το αριστουργηματικό έργο του αιώνα μας "Ο κύκλος με την κιμωλία" του Μπέρτολτ Μπρεχτ,που ανεβάζει το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου και είναι αφιερωμένο στον παγκόσμιο εορτασμό των εκατό χρόνων του συγγραφέα, θα παρουσιαστεί, σήμερα, στο Ηρώδειο.Η παράσταση ανεβαίνει με μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη,σε σκηνοθεσία Κώστα Ν. Φαρμασώνη,σκηνικά - κοστούμια Μιχάλη Σδούγκου και μουσική Κώστα Θωμαϊδη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Σταύρος Παράβας, Ελευθερία Βιδάκη, Γιάννης Κρανάς, Γιάννης Παπαθανάσης, Αντώνης Κουτσελίνης, Στέλλα Φάιτ, Γιώργος Σουξές, Νίκος Γκεσούλης,κ.ά.

"Ο κύκλος με την κιμωλία" - όπως είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο Κώστας Ν. Φαρμασώνης - "είναι στο βάθος από τα πλέον αισιόδοξα έργα της ευρωπαϊκής δραματουργίας. Ενώ οι εξουσιαστές πολεμούν, δοκιμάζοντας τα όπλα και τη ματαιοδοξία τους, η ζωή στο πρόσωπο ενός καταζητούμενου αθώου μωρού διασώζεται. Χάρη στην ανθρώπινη καλοσύνη. Σ' αυτή την τρυφερή καλοσύνη, ο αντισυμβατικός δικαστής χαρίζει και το μωρό".

Για τον Σταύρο Παράβα,ο ρόλος του δικαστή Αζντάκ είναι "ρόλος ζωής και συνάντηση ιδεολογίας". Ο Σταύρος Παράβας,που η ζωή του συνδέθηκε με διώξεις και εξορίες κατά τα χρόνια της δικτατορίας, συναντιέται για πρώτη φορά με τον Μπρεχτ, τον πλέον επαναστατικό "κλασικό" του αιώνα μας, σε ένα ρόλο που ανατρέπει τους νόμους της συμβατικής δικαιοσύνης, με το περίφημο πείραμα του κύκλου με την κιμωλία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ