Πέμπτη 6 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γαμήλιο πάρτι

"Γαμήλιο πάρτι" είναι ο τίτλος της αμερικανο - ταϊβανέζικης κωμωδίας ηθών που σκηνοθέτησε ο Ανγκ Λι. Ενας Κινέζος, ο Γουάι - Τουνγκ Γκα ζει στην Αμερική, σ' ένα όμορφο σπίτι στο Μανχάταν που το μοιράζεται μ' έναν λευκό με τον οποίο έχει σχέση. Κάποια στιγμή, για ν' αποφύγει τα ερωτηματικά των δικών του, γιατί δεν παντρεύεται, συνάπτει λευκό γάμο με μια συμπατριώτισσά του. Μια όμορφη Κινέζα ζωγράφο, που ψάχνει απεγνωσμένα για κάρτα παραμονής. Η συμφωνία γίνεται και όλοι μένουν ευχαριστημένοι, μέχρι τη στιγμή που οι γονείς του γαμπρού καταφτάνουν στη Νέα Υόρκη, θέλοντας να τελέσουν το γάμο με κάθε επισημότητα. Μαζί τους, εκτός από τις βαλίτσες, "κουβαλούν" τα παραδοσιακά ήθη και έθιμα της πατρίδας τους και τις αντιλήψεις της δικής τους γενιάς. Θα συνειδητοποιήσουν, όμως, ότι οι καιροί άλλαξαν και ότι οι νέοι έχουν τις δικές τους αντιλήψεις και επιλογές. Η ταινία τιμήθηκε με τη "Χρυσή Αρκτο" στο φεστιβάλ Βερολίνου το 1993. Παίζουν οι Ουίνστον Τσάο, Μέι Τσιν και Μίτσελ Λιχτενστάιν. (ΕΤ - 3 24.00)

"Αναζητώντας τον Λεοντόκαρδο".Ιστορική μυθική περιπέτεια σκηνοθετημένη από τον Φράνκλιν Σάφνερ. Ενας ιππότης απογοητευμένος από την πρώτη του μάχη, ξεκινά τη δική του σταυροφορία για να σώσει τον Ριχάρδο τον Λεοντόκαρδο. Στη σταυροφορία τον συνοδεύουν παιδιά, ενώ στο δρόμο συναντούν και άλλα, που γλίτωσαν από τον κακό Μαύρο πρίγκιπα, ο οποίος είχε σκοπό να τα πουλήσει για σκλάβους. Ενα μαγικό ταξίδι που συνδυάζει ιστορικά και μυθικά στοιχεία και απευθύνεται όχι μόνο στα παιδιά, αλλά και στους μεγάλους. Παίζουν οι Ερικ Στολτζ, Γκάμπριελ Μπερν, Νίκολα Κούπερ και Ντέμπορα Μπάριμορ. (ΕΤ - 1 21.10)

"Σκοτεινό ταξίδι".Αγγλική ταινία του Βίκτορ Σάβιλ, με την υπέροχη Βίβιαν Λι στο ρόλο μιας διπλής κατασκόπου που ερωτεύεται παράφορα τον αρχηγό των γερμανικών υπηρεσιών. Η υπόθεση εκτυλίσσεται στη Στοκχόλμη κατά τη διάρκεια του Α' Παγκόσμιου πολέμου. (SEVEN - X 21.15).

"Θανάσιμη καταδίωξη".Ενας επικίνδυνος εγκληματίας εξαφανίζεται στα βραχώδη βουνά του βορειοδυτικού Ειρηνικού, στην προσπάθειά του ν' αποδράσει στον Καναδά. Ενας πράκτορας του FBI και ένας ορεσίβιος ανιχνευτής τον καταδιώκουν. Ανάμεσα στους δύο άνδρες δημιουργείται μια περίπλοκη, ζωτικής όμως σημασίας σχέση, αφού αν θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να συνεργαστούν. Με αυτή τη σχεδόν αδιάφορη περιπέτεια, επέστρεψε ύστερα από δέκα χρόνια απουσίας από τη μεγάλη οθόνη ο Σίντνεϊ Πουατιέ. Η σκηνοθεσία είναι του Ρότζερ Σπότισγουντ. Παίζουν ακόμη οι Τομ Μπέρεντζερ και Κίρστι Αλεϊ. (MEGA 32.15).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ