Πέμπτη 6 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Από τις εκδόσεις "Belle" κυκλοφόρησε το δίτομο κλασικό μυθιστόρημα του νομπελίστα Πολωνού συγγραφέα του "Κβο Βάντις" Χένρικ Σιενκίεβιτς "Οι Τεύτονες ιππότες", που αναφέρεται στη μακραίωνη διαμάχη του σλάβικου κόσμου με τον κατακτητικό γερμανικό κόσμο και κορυφώνεται με την ιστορική μάχη του Γκρίνβαλντ. Μετάφραση Μπάμπης Λυκούδης.

- Από τον "Κέδρο" κυκλοφόρησαν: Τζον Σάντφορντ "Νυχτερινό θήραμα" (μετάφραση Ντενίζ Ρόντα, μυθιστόρημα). Μάικλ Κόνελι "Η σκοτεινή ηχώ" (μετάφραση Γιάννης Παπαδάκης, μυθιστόρημα). Λε Σεβαλιέ Λεόν "Το στέμμα της Μαλδεβασίας (Οι περιπέτειες του Ιαν)" (απόδοση και εικονογράφηση Γιώργος Προκοπίου, βιβλίο για παιδιά). Κιρ Μπουλίτσεφ, σε διασκευή της Κίρα Σίνου το βιβλίο για παιδιά "Η Αλίκη και οι πειρατές του διαστήματος".

- Από τις εκδόσεις "Εντός" κυκλοφόρησαν τα ιστορικο-πολιτικά μυθιστορήματα τον Βασίλη Ρέππα "Ο παράνομος" και "Πορεία προς τη σύγκρουση". Το μυθιστόρημα του Μιχάλη Παγούνη "Ο θαμπός δίσκος του ήλιου". Το φιλοσοφικού περιεχομένου βιβλίο του Σόβιοδ Νοέλ Σκρέτιελ "Οραμα οραμάτων ή η λογική της τελειότητας".

- Αναστάσιος (Τάκης) Τομπουλίδης "Διηγήματα του αντάρτικου και της εξορίας" (Αθήνα 1998).

- Κώστας Γκριτζώνας "Τα παιδιά του Εμφυλίου Πολέμου (προσωπική μαρτυρία) " ο τίτλος του, και "Συμβολή στην αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για το λεγόμενο "Παιδομάζωμα"" ο υπότιτλός του (εκδόσεις "Φιλίστωρ").

- Από τις εκδόσεις "Ενάλιος" κυκλοφόρησαν Κρετιέν ντε Τρουέ "Λανσελότ ο ιππότης" (κλασικό ιπποτικό μυθιστόρημα, μετάφραση Καλλιόπη Πατέρα). Ζαν Μπουρέν "Οι προσκυνήτριες" (ιστορικό μυθιστόρημα για τους σταυροφόρους "ελευθερωτές" της Ιερουσαλήμ τον 11ο αιώνα, μετάφραση Ντίνα Σιδέρη) Ζο Σοάρες "Μια σάμπα για τον Σέρλοκ Χολμς" (αστυνομικό μυθιστόρημα, μετάφραση Δημήτρης Μήλας). Ρόιντον Μίστρ, "Λεπτή ισορροπία" (βραβευμένο μυθιστόρημα, μεταφρασμένο σε πολλές γλώσσες που θυμίζει τη "δαντική" κόλαση. Μετάφραση Καίτη Οικονόμου).

- Από τον Παττάκη κυκλοφόρησε η μελέτη του Πιερ Μπουρντιέ "Για την τηλεόραση". Το βιβλίο περιέχει τα παραρτήματα: "Επικυριαρχία της δημοσιογραφίας", "Δημοσιογραφία και πολιτική", "Οι Ολυμπιακοί Αγώνες", "Πρόγραμμα για μια ανάλυση" (πρόλογος Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετάφραση Αλεξάνδρα Σωτηρίου - Καίτη Διαμαντάκου).

- Από τα "Νέα Σύνορα - Α. Α. Λιβάνη" κυκλοφόρησαν: Νανά Ησαϊα "Η άγνωστη περιπέτεια της ψυχής" (μυθιστόρημα). Λεωνίδας Χατζηνικολάου "Επιστροφή από τη λήθη" (ιστορικό μυθιστόρημα για τον ισλαμισμό, την κληρονομιά του Βυζαντίου και το σήμερα). Κίραν Ντεσάι "Το δέντρο του Σάμπαθ" (μυθιστόρημα, μετάφραση Λίλη Ιωαννίδου). Ιντιρα Γκανεσάν "Οι γάμοι των αισθήσεων και της ψυχής" (μυθιστόρημα, μετάφραση Ντίνα Σιδέρη).

Πατρίσια Κόρντγουελ "Η φάρμα της σιωπής" (μυθιστόρημα, μετάφραση Ομηρος Αβραμίδης.

- Από το "Αρχιπέλαγος" εκδόθηκαν: Μιχάλης Πιτσιλίδης "Η παλιά φωτογραφία" (διηγήματα).

Αντριάν Φονγκ - Μπέρμαν "Εναλλακτική ιατρική (Ποιες μέθοδοι είναι αποτελεσματικές)" (μετάφραση Βεατρίκη Κάντζολα - Σαμπατάκου).

- Ρομπ Ντεσάλ - Ντέιβιντ Λίντλεϊ "Η επιστροφή των δεινοσαύρων. - Η κλωνοποίηση και η επιστήμη του "Τζουράσικ Παρκ" (μελέτη, μετάφραση - επιστημονική επιμέλεια Χάρης Ε. Καζλαρής, εκδόσεις Π. Τραυλός Ε. Κωσταράκη - Καλλιδρομίου 54Α).

- "Γραφή", τρίμηνο περιοδικό του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Λάρισας τεύχος 35).

- "Αναζητήσεις", περιοδική έκδοση του Συνδέσμου Φιλολόγων Νομού Ρεθύμνου. Τεύχη 3 - 4, φθινόπωρο 1996).

- "Πνευματική ζωή" περιοδικό λόγου και τέχνης, τεύχος 119, Μάρτης - Απρίλης 1998).

- "Ελλέβορος" περιοδικό λόγου, τεύχος 13, με αφιέρωμα στον Ζώη Μανάρη. - "Bestseller" περιοδικό για βιβλία και τους συγγραφείς τους, κριτική βιβλίου, συνεντεύξεις, νέες εκδόσεις κ. ά. τεύχος 15.

- Βασίλης Ι. Τσοπόκης "Και πάλι θ' ανταμώσουμε", έκδοση της Ομοσπονδίας Μπουργκάνας..Πωλείται στο βιβλιοπωλείο των εκδόσεων "Δωδώνη".

- Από τον Ψυχογιό κυκλοφόρησε το έργο του νομπελίστα Αραβα συγγραφέα Ναγκίμπ Μαχφούζ "Το έτος των Χαραφίς" (μετάφραση από τα αραβικά Πέρσα Κουμούτση, πρόλογος Κ. Ι. Τσαούση).

- "Εικόνες της Ελλάδος 1944 - 1958" τιτλοφορείται το πολύ ενδιαφέρον, πολύπλευρο θεματικά, λεύκωμα, 130 φωτογραφιών "Εικόνες της Ελλάδος 1944 - 1958" από τη Φωτογραφική συλλογή Ν. Ε. Τόλη που κυκλοφόρησε από τον "Εξάντα".Ενα λεύκωμα που παρουσιάζει πολλές και αντίθετες (κοινωνικά - ταξικά) πλευρές της βασανισμένης μεταπολεμικά Ελλάδας. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ της εποχής, Δ. Τριανταφύλλου και Δ. Φλώρο.

- Από τις εκδόσεις "Μίνωας" κυκλοφορούν δύο πανέμορφα βιβλία για πολύ μικρούλικα παιδάκια. Το μεγάλου σχήματος "Γιατί σ' αγαπώ" του Πασκάλ Τελάντ και το μικρό "Μια βόλτα στη φάρμα" για να μαθαίνουν τα νήπια τις φωνές των ζώων.

- Από το περιοδικό "Νέο επίπεδο" - εκδόσεις "Χειροκίνητο" -κυκλοφόρησε (11η έκδοση) η γνωστότερη ποιητική συλλογή του Μιχάλη Κατσαρού "Κατά Σαδδουκαίων" κοσμημένη με επτά χαρακτικά του Γιάννη Στεφανάκι. Η 11η έκδοση, παράλληλα με τη 10η συλλεκτική, κυκλοφόρησε σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (2004-10-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-09-06 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2001-03-29 00:00:00.0)
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (1999-06-17 00:00:00.0)
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (1999-03-18 00:00:00.0)
ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ (1998-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ