Σάββατο 8 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΙ ΑΝΟΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
Κηδεμόνας τους η υποψήφια δήμαρχος

Τι σχέση μπορεί να έχει το ένα με το άλλο, θα ρωτήσετε, ασφαλώς, όπως αναρωτήθηκε κατάπληκτος και ο γράφων, όταν διάβασε το σχετικό σχόλιο στην "Ελευθεροτυπία" της 9ης Ιουλίου, στη σελίδα 53.

Να τι έγραφε η "Ε": "Συνεχίζει τις επισκέψεις της στις γειτονιές της πρωτεύουσας η Μαρία Δαμανάκη. Σειρά χτες είχε η οδός Φυλής, όπου η υποψήφια δήμαρχος συναντήθηκε με κατοίκους και φορείς της περιοχής, συζήτησαν για τα προβλήματα, που αντιμετωπίζουν και ειδικότερα για τη λειτουργία των οίκων ανοχής".

Θα περιμένετε, βέβαια, να μάθετε τι είπε η υποψήφια δημαρχίνα. Το σχόλιο, αφού εκφέρει την άποψή της, ότι "Η εγκατάσταση και χρήση των οίκων ανοχής στην πόλη πρέπει να διέπεται από όρους νομιμότητας, διακριτικής παρουσίας, σεβασμού της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας κλπ.", συνεχίζει: "Η Μαρία Δαμανάκη πιστεύει ότι το νέο νομοσχέδιο που έχει καταρτίσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης ρυθμίζει σε μεγάλο βαθμό τα του αγοραίου έρωτα". Και παρατηρεί επιτιμητικά: "Παρ' όλα αυτά, αν και το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου έχει συνταχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου από το τέλος του προηγούμενου έτους, δεν έχει ακόμα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση. Η προώθησή του πρέπει να γίνει άμεσα".

Συμπληρώνοντας την αδημονία της η εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ "θεωρεί - γράφει η "Ε" - ως πιο σημαντικές τις ακόλουθες διατάξεις: Τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στους δήμους, σύμφωνα με τις οποίες θα είναι αυτοί που θα καθορίζουν τον αριθμό αδειών εγκατάστασης (των οίκων ανοχής) που θα χορηγούνται στην περιφέρειά τους".

Βλέπετε, το θηλυκό μυαλό αυτής της γυναίκας δεν έχει όρια στη φαντασία και στη ζέση να ξεπεράσει ακόμα και τους προτείναντες την υποψηφιότητά της ως προς τον... εκσυγχρονισμό της κοινωνίας μας. Αφού, λοιπόν, η Τοπική Αυτοδιοίκηση, με διαταγή των Βρυξελλών, αποψιλώθηκε από όλες τις αρμοδιότητες και τα δικαιώματα που την ανήγαγαν σε λαϊκό θεσμό χάρη στους αγώνες των εργαζομένων, η ρηξικέλευθος αρχηγός της "Πρωτεύουσας δύναμης" σπεύδει να επισπεύσει την πραγματοποίηση της επιδίωξης των συνεργατών - αφεντικών της με την κατά το δυνατό γρηγορότερη προώθηση του καλοστημένου νομοσχεδίου και με "αριστερή" κάλυψη. Οσονούπω, λοιπόν, η Πασοκική βουλευτική πλειοψηφία αναμένεται να προσδώσει μια "αρμοδιότητα" και "δικαίωμα" στην Τοπική πλέον Αυτοδιοίκηση, που μόνο ανατριχίλα προκαλεί στις οικογένειες και σ' όλους τους ανθρώπους που δεν έχασαν την τσίπα τους.Ως τώρα, αυτή η πρώην "συντρόφισσα" δε φάνηκε πουθενά να αφουγκράζεται το εναγώνιο δράμα της ανεργίας, που ειδικά στην πρωτεύουσα καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ. Από πού, ξαφνικά, αυτή η... ευσπλαχνία της για τα κορίτσια των οίκων ανοχής; Στους οποίους ομαδικά πια καταφεύγουν νεαρές κοπέλες, ξεριζωμένες από τα απονεκρωμένα χωριά τους, διωγμένα από τα εργοστάσια και τις επιχειρήσεις, τις δημόσιες που ιδιωτικοποιούνται ή κλείνουν, άλλα αποτυχημένα στις εισαγωγικές εξετάσεις ή στους σκηνοθετημένους επιλεκτικούς διαγωνισμούς και δε βλέπουν κανένα μέλλον κι ούτε έχουν "πού την κεφαλήν κλίναι".

Εκσυγχρονισμός και ανάπτυξη δεν ήταν το έμβλημα του... σοσιαλιστικού ΠΑΣΟΚ; Ιδού, λοιπόν, και για την κ. Δαμανάκη νέο πεδίο δράσης: η περισυλλογή κάποιου αριθμού απ' αυτά τα κορίτσια κάτω απ' τα φτερά της... Δημαρχίας σε οίκους ανοχής με οικήματα - όπως δήλωσε η ίδια - "που θα πληρούν τις διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού να αποτελούν χώρους κύριας χρήσης, να μην είναι διατηρητέα".

Η σφύζουσα, από πολιτισμική έξαρση, υποψήφια φρόντισε ακόμα να χωροθετήσει τους οίκους ανοχής, έτσι ώστε: "να διαθέτουν επαρκείς χώρους και εξοπλισμούς υγιεινής, να απέχουν τουλάχιστον 300 μέτρα μεταξύ τους και από ναούς, σχολεία, παιδικούς σταθμούς κλπ.".

Φυσικά, πρόκειται για σαρκαστική υποκρισία, αν η Μαρία νομίζει πως με την... αραίωση των οίκων ανοχής θα μειωθεί η ανησυχία των κατοίκων για τη μολυσματική επενέργεια της εγκατάστασης, διατήρησης και χρήσης τους. Αφού από το σκεπτικό των θέσεών της βγαίνει καθαρά η πρόθεση - επιδίωξη για αύξησή τους, λόγω της οργανωμένης στα παρασκήνια διεύρυνσης της ζήτησης. Κάτι κατάλαβαν πολλοί από κείνες τις παρουσίες - διασκεδάσεις του Βαγγέλη Γιαννόπουλου σε νυκτόβια κέντρα - προθάλαμους των οίκων ανοχής - όπου περιστοιχιζόμενος και χαϊδευόμενος από σφριγηλές, καλλίγραμμες και ημίγυμνες Τερψιχόρες, χορεύων και άδων, επιδείκνυε αν όχι τις ορέξεις, τον πόθο των, 75 και, ενιαυτών του.

Θα περίμενε, ίσως, κανείς από την πολυδιάστατη υποψήφια του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ σαν σύζυγος, γυναίκα και μητέρα να αρθρώσει, έστω και δυο λέξεις, για τον περιορισμό, τουλάχιστον, αυτού του καπιταλιστικού άγους της διευρυνόμενης, ασταμάτητης πορνείας που αφαιμάσσει την κοινωνία, με τον εκμαυλισμό και την εκπόρνευση των πιο νεαρών γυναικείων μελών της, στην εποχή μάλιστα της ανησυχητικής πια υπογεννητικότητας του λαού μας. Να υποδείξει τρόπους δημιουργικής επαγγελματικής, πολιτιστικής, κοινωνικής, αθλητικής απασχόλησης των νεαρών κοριτσιών. Μπα, τίποτα απ' αυτά!

Αντίθετα, η υποψήφια δήμαρχος φτάνει στο ζενίθ του κυνισμού της, όταν εκδηλώνει το... ενδιαφέρον της για την τήρηση του 8ώρου στις εργαζόμενες ιερόδουλες. Συνιστά: "Να μη λειτουργούν οι οίκοι ανοχής από τις 12 το βράδυ και πριν απ' τις 8 το πρωί! ". Δηλαδή μπορούν (διάβαζε: υποχρεούνται) να δουλεύουν και 16 ώρες για να... απολαύσουν κατόπι το 8ωρο του ύπνου. Που δεν είναι 8ωρο, αφού έχουν ανάγκη να συνέλθουν και ξαποστάσουν μετά τα μεσάνυχτα και να ξυπνήσουν νωρίτερα για να προετοιμαστούν για το μαγκανοπήγαδο της ψυχικής εξάμβλωσης, του απανθρωπισμού, της πρόωρης γήρανσης και αχρήστευσης του όντος την επόμενη μέρα.

Πίσω, όμως, από τις θέσεις της Μαρίας για τους οίκους ανοχής αποκαλύπτεται σε όλη της την έκταση, η άγρια ασέλγεια πάνω στα κορμιά των ιερόδουλων, την τύχη των οποίων η υποψήφια δημαρχίνα, λόγω της πολυετούς πολιτικής εμπειρίας της στα παρασκήνια των ιθυνόντων, γνωρίζει άριστα πως αναλώνεται στα συμφέροντα εκείνων που κρύβονται ανάμεσα στα κυκλώματα των ιδιοκτητών των οίκων ανοχής. (Ας θυμηθούμε τον εκλεκτό στυλοβάτη της βασιλείας των Γλύξμπουργκ, υφυπουργό και μετά υπουργό εξωτερικών Πιπινέλη, που ήταν κάτοχος 90 και πλέον οίκων ανοχής!). Γνωρίζει επίσης ότι εκτός από τις καταγεγραμμένες στα Τμήματα Ηθών και στους οίκους ανοχής ιερόδουλες, τις"φτασμένες", όπως λέγονται, χρησιμοποιούνται παράνομα πολύ περισσότερες κοπέλες από την αγοραία πορνεία. Και είναι αυτές οι πιο νέες, φρέσκες, ελκτικές που τα κτήνη - νταβατζήδες πολύ εύκολα τις αγρεύουν από την πιάτσα. Αυτές ακριβώς είναι που τους αποδίδουν και τα περισσότερα έσοδα, ενώ αμείβονται με τις χαμηλότερες ταρίφες καταναγκαστικά.

Εκεί μας έφτασε το ΠΑΣΟΚ του σύντροφου Σημίτη και την αμίμητης παρέας του στην κυβέρνηση, που υπερκέρασε κατά πολύ την ανάλογη ανήθικη ασυδοσία των προκατόχων της στη ΝΔ σε όλους τους τομείς. Ετσι έρχεται και η σειρά να δρέψει τους καρπούς των κόπων της και η κ. Μαρία, που τόσο πρόθυμα και πληθωρικά την προβάλλει η κρατική τηλεόραση και όχι λιγότερο η ιδιωτική. Χαρίεσσα, εύθυμη, κεφάτη με την ακράτεια χαμόγελου και γέλιου που τη χαρακτηρίζει και όταν δεν υπάρχει καμιά αφορμή ή ερέθισμα, τα σκορπά αφειδώλευτα η υποψήφια δημαρχίνα της Αθήνας. Που και μόνο από το ποιόν του ενδιαφέροντός της για τους οίκους ανοχής, είναι σε θέση οι κάτοικοι της πρωτεύουσας να δουν πού το πάει όταν και αν, ο μη γένοιτο, έβγαινε δήμαρχός της!...

Παρίσης ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ