Σάββατο 8 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ξηλώνουν... την "Αίγλη"

Λεων. Αυδής: "Τα έργα που γίνονται στο χώρο δημιουργούν εύλογη ανησυχία για ευρεία αλλοίωση του χώρου, εγκατάσταση ασυμβίβαστων χρήσεων και κατάργηση του θερινού κινηματογράφου"

Τον κίνδυνο ευρείας αλλοίωσης του χώρου όπου βρίσκεται το κέντρο "Αίγλη" στο Ζάππειο, επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", Λεων. Αυδής,καθώς διεξάγονται εκεί μεγάλης έκτασης οικοδομικές εργασίες, με ισχυρές ενδείξεις ότι πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως κέντρο διασκέδασης.

Καταγράφοντας τις ενδείξεις, ο Λεων. Αυδής τονίζει: "Ειδικότερα στον κεντρικό κήπο σκάβονται υπόγεια και γίνονται επεκτάσεις στον αύλειο χώρο, κατασκευάζεται νέος ισχυρός σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα, ενισχύεται η εξωτερική τοιχοποιία, έχει αποξηλωθεί η στέγη, έχουν κατεδαφιστεί οι βεράντες και στο χώρο του θερινού κινηματογράφου έχουν αποτεθεί μπάζα. Στο εργοτάξιο δε φαίνεται αναρτημένη πινακίδα με τον αριθμό της άδειας οικοδομής".

"Τα έργα αυτά - συνεχίζει ο Λεων. Αυδής - ενόψει της εμπειρίας που έχει αποκτηθεί από ανάλογες περιπτώσεις, δημιουργούν εύλογη ανησυχία για ευρεία αλλοίωση του χώρου, εγκατάσταση ασυμβίβαστων χρήσεων και κατάργηση του θερινού κινηματογράφου".

Μπροστά στο ενδεχόμενο μιας ακόμη καταστροφικής για την πόλη ενέργειας, στην ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της "Συμπαράταξης για την Αθήνα", καλεί κάθε αρμόδιο να ελέγξει την τυπική νομιμότητα των εργασιών (ύπαρξη και περιεχόμενο οικοδομικής άδειας, έγκριση της αρμόδιας Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων για τις εκσκαφές κλπ. ). Τέλος, καλεί τον δήμαρχο Αθηναίων να παρέμβει για την προστασία του δημόσιου χώρου της πόλης.

Παρέμβαση για τον Αγιο Ανδρέα

"Για όλους τους εργαζόμενους της χώρας ισχύουν χωρίς καμία άλλη προϋπόθεση τα ελάχιστα όρια αμοιβών και οι όροι εργασίας που καθορίζει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας", επισημαίνει σε άλλη ανακοίνωσή του ο Λεων. Αυδής,με αφορμή καταγγελίες του "Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας" πως στις δημοτικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα εργάζονται υπάλληλοι (ομαδάρχες και άλλοι), με μισθό 40.000 δραχμές το 15ήμερο.

Ο Λεων. Αυδής υπογραμμίζει πως ο Δήμος Αθηναίων δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πολιορκητικό κριό για την κατεδάφιση των εργατικών δικαιωμάτων."Καλούμε τον Δήμο Αθηναίων να καταβάλει στους εργαζόμενους τον νόμιμο μισθό χωρίς καθυστερήσεις και προφάσεις. Αν του λείπουν τα μετρητά, ας αναμορφώσει ακόμη μια φορά τον προϋπολογισμό και ας περικόψει λίγα μέτρα από το "Χριστουγεννιάτικο Δέντρο" ή από κάποια άλλη σχετική δαπάνη", καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ