Κυριακή 9 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΧΑ'ΪΑ
Εκτακτη ανάγκη κατόπιν ... πυρκαγιών

Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" καλεί το λαό της Αχα'ϊας να αγωνιστούν μαζί, ενάντια στην εμπρηστική πολιτική της κυβέρνησης

Με σημαντική καθυστέρηση αρκετών ημερών, αποφάσισε ο νομάρχης Αχαϊας να κηρύξει το νομό σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τη στιγμή που πέντε φωτιές εκδηλώθηκαν ταυτόχρονα και κατέστρεψαν δάση, καλλιέργειες, αγροικίες και σπίτια. "Αλήθεια, η κίνηση αυτή έγινε για να προστατεύσει τα καμένα ή περιμένει και άλλες πυρκαγιές και δεν το λέει;", τονίζει σε ανακοίνωσή της η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Αχαϊας" και προσθέτει πως και η συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου έγινε και πάλι με καθυστέρηση.

Και η συνεδρίαση έγινε, όπως καταγγέλλει η ΝΑΣ Αχαϊας, "όχι βέβαια για να μας πουν τι φταίει και γιατί καήκαμε, ούτε τι πρόκειται να κάνουν για να σταματήσει το κακό, τι πρέπει να γίνει για να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα και οι περιουσίες των πληγέντων", αλλά για "να αρχίσει η καταγραφή των ζημιών και να συντονιστούν οι ενέργειες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πυρκαγιές".

"Με τούτο το νομάρχη, μ' αυτήν την κυβέρνηση και τη λογική της, δε θα μείνει τίποτα όρθιο", επισημαίνει η ΝΑΣ για να συνεχίσει: "Οσο και να προσπαθούν να κρύψουν τις ευθύνες τους και όσο και να προσπαθούν να παραπλανήσουν και να ξεγελάσουν, δεν πείθουν. Τώρα το πρόβλημα δε χτύπησε τον γείτονά μας. Μπήκε μέσα στα σπίτια μας. Και ο κυβερνητικός νομάρχης δε θέλει και δεν μπορεί να μπει μπροστά και να διεκδικήσει. Θέλει να σκεπάσει και τις δικές του ευθύνες και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Γι' αυτό, μαυρίστε τον στις εκλογές".

Η ΝΑΣ καλεί το λαό της Αχαϊας να αγωνιστούν μαζί, ενάντια στην εμπρηστική πολιτική της κυβέρνησης, να ακολουθήσουν το δρόμο της αποφασιστικής ενίσχυσης της ΝΑΣ, δηλαδή το "δρόμο του αγώνα, της αντίστασης, της αντεπίθεσης των εργαζομένων, ενάντια στην πολιτική που τα σαρώνει και τα καίει όλα στο πέρασμά της".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ