Κυριακή 9 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα λόγια και τα έργα

Μας κοινοποιήθηκε και δημοσιεύουμε την επιστολή του Συνδέσμου Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών Νομού Θεσσαλονίκης,προς τον υφυπουργό Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νικ. Φαρμάκη.

"Αξιότιμε κύριε υφυπουργέ

Κατά την επίσκεψή μας στο γραφείο σας την 11η Μάη ε.ε. οι εκπρόσωποι των οργανώσεων επαγγελματιών αυτοκινητιστών Ελλάδας και οργανώσεων των συνταξιούχων ΤΣΑ, σας ακούσαμε με μεγάλη ικανοποίηση για το ζωηρό ενδιαφέρον σας, προς βελτίωση των χαμηλών μας συντάξεων.

Την επόμενη από τη Θεσσαλονίκη σας στείλαμε και σχετικό τηλεγράφημα.

Μας ανακοινώσατε την απόφασή σας και της κυβέρνησης για σύσταση νέου ασφαλιστικού φορέα, στον οποίο θα ενταχθούν όλοι οι ασφαλισμένοι και οι συνταξιούχοι των ασφαλιστικών οργανισμών ΤΕΒΕ, ΤΑΕ και ΤΣΑ, όλοι με ίσα δικαιώματα. Είπατε ότι αυτό το κάνατε για μας, για να μπορέσουμε να πάρουμε κι εμείς καλύτερες συντάξεις. Προς τούτο είπατε, πρώτα θα εξισωθεί η κατώτερη σύνταξη του ΤΣΑ με εκείνη του ΤΕΒΕ και αυτό θα γίνει με την ψήφιση του νέου νόμου. Σε κάποιο χρονικό διάστημα με κάποια κλιμάκωση θα εξισωθούν η κατώτερη σύνταξη του ΤΕΒΕ και ΤΣΑ με την κατώτερη του ΤΑΕ, η οποία είναι και η μεγαλύτερη.

Δεν καθορίσατε επακριβώς το χρόνο εξίσωσης των συντάξεων ΤΕΒΕ - ΤΣΑ προς ΤΑΕ, αλλά μας αφήσατε να πιστέψουμε πως αυτό θα γινόταν το πολύ σε ένα δυο χρόνια. Γενικώς ο λόγος σας μας έπεισε ότι επιτέλους ύστερα από το αμαρτωλό για μας 1979 βρέθηκε ένας νέος υπουργός να βοηθήσει στην άρση της κατάφωρης κρατικής αδικίας σε βάρος των συνταξιούχων του ΤΣΑ.

Δυστυχώς, η χαρά μας δεν πήγε πολύ μακριά. Την 6η Ιουλίου ε.ε. βγαίνει στην τηλεόραση ο κύριος υπουργός Παπαϊωάννου και τα στέλνει να γίνουν όλ' αυτά μετά το 2000. Με τη μέθοδο της αναβολής των πάντων εξουδετέρωσε για μας όλα αυτά τα ωραία, τα οποία μας είχατε υποσχεθεί. Τι μεσολάβησε στο διάστημα 11 Μάη μέχρι 6 Ιουλίου, δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουμε.

Επειδή, όμως, στο προσχέδιο του νόμου, που διανεμήθηκε αναφέρεται ότι τούτο αποτελεί βάση για συζήτηση, εμείς οι συνταξιούχοι του ΤΣΑ μένουμε στα όσα δεσμευτήκατε και μας υποσχεθήκατε την 11 Μάη.

Το προσχέδιο νόμου, ως έχει είναι εντελώς απαράδεκτο, εκτός εάν οπωσδήποτε γίνουν οι κατωτέρω τροποποιήσεις:

α. Το άρθρο 4 παρ. 1 να τροποποιηθεί και να λέει από της ισχύος του παρόντος νόμου και όχι αυτά που γράφει το προσχέδιο.

β. Το ίδιο για το άρθρο 7 παρ. 2

γ. Το άρθρο 8 παρ. 1 και στο τέλος αυτής της παραγράφου να προστεθεί ότι από της ισχύος του παρόντος νόμου την ίδια ακριβώς κατώτερη σύνταξη θα λαμβάνουν οι συνταξιούχοι και του ΤΕΒΕ και του ΤΣΑ (όπως ακριβώς μας υποσχεθήκατε κύριε υπουργέ) και να διαγραφεί ολόκληρη η παράγραφος 2, διότι είναι εντελώς απαράδεκτη και σκέτη κοροϊδία.

Τα υπόλοιπα όλα είναι συζητήσιμα.

Οταν τονίσατε την 11η Μάη, ότι το κάνατε για μας κύριε υπουργέ, ασφαλώς δεν υπονοούσατε μόνο 5.000 δραχμές αύξηση των συντάξεών μας για σειρά 4 ετών και ότι μ' αυτό τον τρόπο μας εξασφαλίζατε τάχα μια ανθρώπινη διαβίωση. Γιατί αυτό προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 8 και ελεημοσύνη δε δεχόμαστε.

Τελικά, εμείς θα περιμένουμε την τροποποίηση, ώστε να μπορούμε να κρίνουμε τους λόγους σας από την πράξη. Εχουμε την ανάγκη να επιζήσουμε, τώρα που είμαστε όρθιοι. Το μέλλον ανήκει στους νέους. Οι σκόπιμες αναβολές στα επόμενα χρόνια του κυρίου Παπαϊωάννου δε μας ενδιαφέρουν, γιατί δεν είναι δυνατόν να αντέξουμε στην πείνα. Αλλά πότε οι χορτάτοι κατάλαβαν τι θα πει πείνα;

Να είναι καλά και πολλούς χαιρετισμούς στον αξιότιμο υπουργό Εθνικής Οικονομίας (γιατί εκεί σκοντάφτει όλη η υπόθεση). Να προσέχει να μην χρεοκοπήσουν οι φίλοι του μεγαλοεργολάβοι, τραπεζίτες, χρηματιστές και οι άλλοι άνθρωποί του.

Εμείς θα συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα επιβίωσης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ