Κυριακή 9 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ
Μερισματοδότηση αξιωματικών Εθνικής Αντίστασης

Με ανοιχτή επιστολή τους προς τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο,οι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί της Εθνικής Αντίστασης και της Μέσης Ανατολής, αναφέρονται στη μερισματοδότηση των αξιωματικών της Εθνικής Αντίστασης. Η επιστολή είναι κοινή και συνυπογράφεται από την Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών και Υπαξιωματικών Εθνικής Αντίστασης 1941 - '44 (ΠΕΑΥΕΑ), τον Αντιστασιακό Σύνδεσμο Αξιωματικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΑΣΑΥΠΑ) και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αγωνιστών Μέσης Ανατολής (ΠΣΑΜΑ).

Ετσι, οι αντιστασιακοί αξιωματικοί, επισημαίνουν ότι, "κατά τις υπηρεσίες του υπουργείου κρίνεται απαραίτητη για Νομική Κάλυψη η χορήγηση του μερίσματος των Μετοχικών Ταμείων στους αποκατασταθέντες αντιστασιακούς αξιωματικούς". Και συνεχίζουν: "είναι πρωτοφανές Συνταξιοδοτούμενοι Μόνιμοι Αξιωματικοί να στερούνται του μερίσματος, εφόσον κατά πάγια Νομολογία, είναι αναπόσπαστο από τη Συνταξιοδότηση των Στρατιωτικών".

"Αυτή η κωλυσιεργία", συνεχίζουν, "επί τόσα χρόνια είναι πλέον φανερό ότι είναι σκόπιμη με πολιτικά κίνητρα και φαίνεται ως αποτέλεσμα πολιτικής εμπάθειας". "Αφού είναι ολοφάνερο", τονίζουν αναφερόμενοι στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, "ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια σας, θα ακολουθήσετε και σεις την τακτική της σκόπιμης κωλυσιεργίας; Θα συνεχίσετε τον κατάφωρο εμπαιγμό σε βάρος των Αξιωματικών που μόνο υπερηφάνεια αισθάνονται γιατί όταν η χώρα και ο λαός μας βρέθηκαν κάτω από τη βάρβαρη μπότα της τριπλής κατοχής, όρθωσαν το ανάστημά τους και πιστοί στον όρκο τους αγωνίστηκαν για διώξιμο των κατακτητών, για την Εθνική Ανεξαρτησία, για τη λευτεριά του λαού; Θα τους αφήσετε και εσείς να αισθάνονται λύπη για τη συμπεριφορά της πολιτείας απέναντί τους;", ρωτούν με το δίκιο οι άνθρωποι που πολέμησαν για να ζήσουν οι απόγονοί τους ελεύθεροι.

"Σας καλούμε και περιμένουμε από σας προσωπικά, σαν υπουργός Εθνικής Αμυνας, σαν πολιτική ηγεσία του υπουργείου, που είναι υπεύθυνο για την προστασία της Εθνικής Ανεξαρτησίας, για την οποία και εμείς "τα δώσαμε όλα", να παρέμβετε και να πιέσετε ώστε να συμπεριληφθεί αυτή η πολυθρύλητη τροπολογία στο Νομοσχέδιο της Πολιτικής Αμυνας".

Και οι αντιστασιακοί αξιωματικοί και υπαξιωματικοί καταλήγουν: "Μην αφήνετε τους αξιωματικούς πατριώτες, που βαδίζουν προς το τέλος της ζωής τους, να φεύγουν με τέτοια παράπονα. Μην αφήνετε την περηφάνια τους να γίνεται οίκτος για την πολιτεία και αγανάκτηση: Φτάνει!".

Για το ίδιο θέμα, ο Νταλαχάνης Αριστείδης,απόστρατος αξιωματικός της αεροπορίας, έστειλε ανοιχτή επιστολή στον υπουργό Αμυνας.

Ετσι, γράφει, αναφερόμενος στον υπουργό: "Τι είναι για σας οι 30 - 40 χιλιάδες το μήνα; Για σας είναι ένας καφές στα κέντρα πολυτελείας που συχνάζετε. Ενώ για τα γεροντάκια, είναι τα φάρμακα που θα καταπραϋνουν τους πόνους από τις λαβωματιές και τις κακουχίες του πολέμου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ