Τετάρτη 26 Αυγούστου 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΔΙΕΘΝΗ
Αντιδράσεις καταδίκης μαζικών φορέων

ΠΕΔΥΕ: "Το πιο ευλογημένο έθνος", κατά τη Μ. Ολμπράιτ, αποδεικνύει το βάρβαρο και απάνθρωπο πρόσωπό του

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των μαζικών φορέων στους πρωτοφανείς και στυγνούς βομβαρδισμούς στους οποίους επιδόθηκαν οι ΗΠΑ το βράδυ της 20ής Αυγούστου.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ καταδικάζει την "πειρατική επιδρομή" στο Σουδάν και το Αφγανιστάν, εναντίον αμάχων και εγκαταστάσεων. Τονίζει δε ότι "το πιο "ευλογημένο έθνος", κατά την Μ. Ολμπράιτ, αποδεικνύει το βάρβαρο και απάνθρωπο πρόσωπό του, όταν πρόκειται να επιβάλει τις άνομες και ιμπεριαλιστικές του επιδιώξεις. Μαρτυρά και με αυτόν τον τρόπο την πηγή των κινδύνων για την ειρήνη και αποκαλύπτει τις μεθόδους που χρησιμοποιεί για την επιβολή της "νέας τάξης" της παγκόσμιας κυριαρχίας του. Η επίκληση του "αντιτρομοκρατικού αγώνα" από την κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι πλαστή, φαρισαϊκή, προσχηματική. Το πιο "ευλογημένο έθνος" είναι που οργάνωσε, χρηματοδότησε, εκπαίδευσε, συντόνισε τη δράση των τρομοκρατικών συμμοριών τις τελευταίες δύο δεκαετίες ανά τον κόσμο ως προκάλυμμα της υπονομευτικής δραστηριότητάς του σε διάφορες χώρες του πλανήτη".

Τη στάση όμως και της ελληνικής κυβέρνησης επισημαίνει και καταδικάζει η ανακοίνωση, με το σκεπτικό ότι "η ελληνική κυβέρνηση, απύθμενα νομιμόφρων στις ορέξεις των ΗΠΑ, σιωπά. Οταν όμως σιωπά για το τσαλαπάτημα της διεθνούς νομιμότητας από μεριάς των ΗΠΑ, πώς θα την επικαλείται για τα ζητήματα του Αιγαίου και της Κύπρου; Να γιατί η κυβερνητική πολιτική επίκλησης του Διεθνούς Δικαίου είναι μετέωρη αν όχι προσχηματική".

Και η ανακοίνωση της ΠΕΔΥΕ καταλήγει: "Η πειρατική επιδρομή των ΗΠΑ μάς αφορά γιατί και η πραγματικότητα στα Βαλκάνια εξελίσσεται εκρηκτική λόγω του αμερικανογερμανικού ανταγωνισμού για αναδιάταξη των "σφαιρών επιρροής" και της επιδιωκόμενης υποταγής των λαών στα κελεύσματά τους. Μία είναι η σώφρων και αποτελεσματική αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατικής δραστηριότητας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ: Ανυποχώρητη καταδίκη τους και αποκάλυψη των μεθόδων που μετέρχονται τα επιτελεία της "νέας τάξης".

Να γιατί επιβάλλεται η επαγρύπνηση του λαού μας για την αντιμετώπισή τους. Οι κίνδυνοι για παρόμοιου τύπου δραστηριότητα του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια, στο Αιγαίο και την Κύπρο μεγαλώνουν".

Την πρωτοφανή επίδειξη δύναμης και την τρομοκρατία των ΗΠΑ καταγγέλλουν τα σωματεία των ναυτεργατών ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε επιστολή διαμαρτυρίας και προς την αμερικανική πρεσβεία. Οπως τονίζουν, "οι ναυτεργάτες θα συνεχίσουν να αντιστέκονται στις προσπάθειες τρομοκράτησης των λαών, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται ενώνοντας τις δυνάμεις για την ασφάλεια και την ειρήνη σ' όλο τον κόσμο".

Την έντονη διαμαρτυρία της εκφράζει και η Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων - Αναπήρων - Θυμάτων της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ).Οι "ανάπηροι και θύματα της Εθνικής Αντίστασης καταγγέλλουν με αποτροπιασμό τους τραμπουκικούς βομβαρδισμούς και δηλώνουν ότι θα αντισταθούν σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης των λαών", ενώ κάνουν "έκκληση στην ελληνική κυβέρνηση να πάρει πατριωτική θέση απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς των ΗΠΑ, που με την ισχύ τους αναγορεύτηκαν σε μοναδική δύναμη καταστολής".

Αντίστοιχα, με ανακοινώσεις διαμαρτυρίας καταγγέλλουν τη δολοφονική αυτή επίθεση των ΗΠΑ το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ζακύνθου,που καταγγέλλει παράλληλα τους "δημοτικούς και νομαρχιακούς παράγοντες που δίνουν "γην και ύδωρ" στους Αμερικανούς, μετατρέποντας τα λιμάνια μας σε χώρους φιλοξενίας των δολοφόνων των λαών", ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων - Επιδοματούχων ΙΚΑ Αθήνας και περιχώρων και το Συνδικάτο Δέρματος - Ιματισμού - Κλωστοϋφαντουργίας και συναφών επαγγελμάτων του Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ