Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
"Αποκλιμάκωση" της έντασης

ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ. -

Η κυβέρνηση Νάνο, ελισσόμενη μπροστά στον κίνδυνο επέκτασης της βίας στην Αλβανία, απέσυρε την αστυνομία από το Λαζαράτ: Αναζητεί "ειρηνική διευθέτηση" του προβλήματος.

Η επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας στο νότιο χωριό - κατά την οποία 8 αστυνομικοί τραυματίστηκαν - έληξε με αποχώρηση των κομάντος.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Φάτος Νάνο έκανε σαφές ότι δε θα υποκύψει στη βία και θα τιμωρήσει τους υπεύθυνους για τα επεισόδια.

"Καλώ το λαό του Λαζαράτ να πάρει αποστάσεις από τους συμμορίτες και τους εγκληματίες. Εκφράζω την αποφασιστικότητα της αλβανικής Αστυνομίας να μην υποχωρήσει μπροστά στο έγκλημα", δήλωσε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών, Περικλή Τέτα.

Ο Μπεσνίκ Μπρέγκου, στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών, δήλωσε ότι τοπικοί αξιωματούχοι θα προσπαθήσουν να βρουν ειρηνική λύση μέσω διαπραγματεύσεων με τους ενόπλους.

Η αντιπαράθεση της αστυνομίας με τους ενόπλους άρχισε τη Δευτέρα, όταν συνελήφθησαν τρεις άνδρες, στο πλαίσιο ερευνών για την εξιχνίαση μιας δολοφονίας. Ασκώντας πίεση για την απελευθέρωση των συλληφθέντων, ένοπλοι άρχισαν να πυροβολούν εναντίον οχημάτων που περνούσαν από τον αυτοκινητόδρομο, αποκλείοντας έτσι την περιοχή. Οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι την Τρίτη χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση.

Το Λαζαράτ θεωρείται προπύργιο του Σαλί Μπερίσα, ο οποίος έχει καλέσει για αντί - κυβερνητική διαδήλωση σήμερα (Παρασκευή) στα Τίρανα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ