Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Καταφθάνει το ΔΝΤ...

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. -

Ομάδα τραπεζικών κι απεσταλμένων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) αναμένεται την επόμενη βδομάδα στο Πακιστάν για να "εξετάσουν τα προβλήματα της χώρας"!

Η κρίση στη χώρα με το εξωτερικό χρέος των 32 δισ. δολαρίων, την τραγική έλλειψη συναλλαγματικών αποθεμάτων και τις εις βάρος της διεθνείς κυρώσεις, έχει προσλάβει κατακλυσμικές διαστάσεις, γεγονός που προκάλεσε την... ευαισθησία της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ. Η αντιπροσωπεία των δύο διεθνών χρηματοπιστωτικών οργανισμών θα "συζητήσει" με την κυβέρνηση ζητήματα πολιτικής και ενδεχομένως πιστώσεις και δάνεια προς την κυβέρνηση του Ναουάζ Σαρίφ.

Η οικονομία της χώρας, η οποία βρίσκεται τα τελευταία χρόνια σε κακή κατάσταση, επλήγη άσχημα από τις διεθνείς κυρώσεις που της επιβλήθηκαν μετά τις πυρηνικές δοκιμές που διέταξε ο Ναουάζ Σαρίφ τον Μάιο. Οι κυρώσεις είχαν συνέπεια το "πάγωμα" της 3ης φάσης ενός δανείου 1,56 δισ. δολ. από το ΔΝΤ.

Με την πρόσφατη χρηματοοικονομική κρίση στην Ασία να "χειροτερεύει τα πράγματα", αναλυτές εκτιμούν πως το Ισλαμαμπάντ χρειάζεται απελπιστικά δάνεια. Το μόνο που μένει να διακριβωθεί, βέβαια, είναι τα πολιτικά ανταλλάγματα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ