Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΣΣΥΦΟΠΕΔΙΟ
Σποραδικές μάχες και... εκκλήσεις για ειρήνη

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. -

Οι σποραδικές μάχες εξακολουθούν ν' αποτελούν καθημερινή πραγματικότητα στο Κόσσοβο. Οπως και οι δηλώσεις περί "ελπίδων" για ειρηνική λύση από καλοθελητές και μη.

Σερβικές κι αλβανικές πηγές ανέφεραν μάχες που διεξάγονταν και χθες στην περιοχή του Οράχοβατς. Το Κέντρο Πληροφόρησης του Κοσσόβου, προσκείμενο στον Ιμπραήμ Ρουγκόβα, έκανε λόγο για "ισχυρή" σερβική επίθεση σε τρία χωριά κοντά στην πόλη, που είχε ερημωθεί τον Ιούλη. Επίσης έκανε λόγο για επιθέσεις εναντίον τεσσάρων χωριών κοντά στην Κλίνα και στη μεθοριακή περιοχή της Πρίζρεν. Πληροφορίες για θύματα από τις χθεσινές επιχειρήσεις δεν ήταν διαθέσιμες.

Από την άλλη, οι Σέρβοι έκαναν λόγο για "συνδυαστικές" επιθέσεις του "Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου" (UCK) κατά περιπόλων της αστυνομίας και των ειδικών δυνάμεων. Ούτε το σερβικό Κέντρο Πληροφόρησης έδωσε στοιχεία για θύματα, πάντως έκανε γνωστό ότι τουλάχιστον 35 Αλβανοί "αυτονομιστές" σκοτώθηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη στην Πρίζρεν.

Από το Φλεβάρη, περίπου 800 Αλβανοί έχουν σκοτωθεί. Από την άλλη οι νεκροί των κυβερνητικών δυνάμεων επισήμως είναι 88.

Οι πληροφορίες δίνονται στη δημοσιότητα ενώ Αμερικανοί διπλωμάτες εξακολουθούν να πιέζουν για εκεχειρία και έναρξη διαπραγματεύσεων. Ο Τζον Σέιτακ του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μεταβαίνει σήμερα (Παρασκευή) στο Βελιγράδι. Ο πρώην γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρόμπερτ Ντόουλ αναμένεται εκεί το Σαββατοκύριακο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ