Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η καταδίκη της Χρ. Γιαταγάνα

Η νέα καταδίκη, σε 13 μήνες φυλάκιση, της Χρυσούλας Γιαταγάνα, από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας, προκαλεί το περί Δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης. Πρώτον, διότι το μόνο "έγκλημα" που διέπραξε η γνωστή αγωνίστρια, πρώην εισαγγελέας, ήταν ότι κατήγγειλε την παράνομη απελευθέρωση του μεγαλέμπορου ναρκωτικών Σαϊτ Σαμπάν - μηνύοντας δικαστές, που αποφάσισαν αυτήν την απελευθέρωση - τα κυκλώματα που δρουν στις φυλακές και τις άθλιες συνθήκες κράτησης στις φυλακές Επταπυργίου Θεσσαλονίκης. Να σημειωθεί δε ότι στην έρευνα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Α. Φλούδα, που άρχισε μετά τις καταγγελίες Γιαταγάνα, διαπιστωνόταν πως σε 9 στις 10 δίκες, που αφορούσαν σε εμπόριο ναρκωτικών, παρουσιάζονταν ελλείψεις.

Δεύτερον, διότι ο ενάγων και ο μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη Γιαταγάνα ήταν εν ενεργεία εφέτης, γεγονός που δημιουργεί - έτσι ή αλλιώς - αμφιβολίες για την αντικειμενική και ανεπηρέαστη κρίση των συναδέλφων του εφετών της έδρας.

Θα πρέπει, όμως, να σημειώσουμε ότι δυο από τους πέντε δικαστές ζήτησαν την αθώωση της κατηγορούμενης, με αποτέλεσμα η καταδίκη να αποφασιστεί με οριακή πλειοψηφία. Κι αυτό έχει τη σημασία του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ