Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Μέχρι 30 οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Με τροποποιήσεις οι οποίες αφορούν κυρίως στις διαδικασίες ρύθμισης των βεβαιωμένων ληξιπρόθεσμων των μέχρι και 17-9-1998 χρεών προς το δημόσιο, ολοκληρώθηκε η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών με τίτλο "Ρυθμίσεις δασμολογικού και φορολογικού περιεχόμενου" από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Οπως ανακοινώθηκε επίσημα χτες, οι τροποποιήσεις αναλυτικότερα είναι οι εξής:

  • Ο αριθμός των δόσεων που μπορεί κατ' ανώτατο όριο να προβλέπει η ρύθμιση αυξάνεται σε 30, από 24 που προέβλεπε το αρχικό νομοσχέδιο. Στην περίπτωση αυτή οι προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής μειώνονται κατά 15%.
  • Η εφάπαξ καταβολή του οφειλόμενου ποσού μέχρι και την 31η Δεκέμβρη 1998 συνεπάγεται πρόσθετη έκπτωση κατά 35% (δηλαδή συνολικά 50%) των προσαυξήσεων εκπρόθεσμης καταβολής, που αναλογούν μέχρι την ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης.
  • Αυξάνεται από 20% σε 25% το ποσοστό επί της οφειλής που υποχρεούται να πληρώσει στο δημόσιο ο οφειλέτης προκειμένου να κάνει ένσταση εναντίον της απόφασης για ρύθμιση του χρέους του.
  • Αποσύρθηκε το άρθρο 40 του νομοσχεδίου με το οποίο το δημόσιο παραιτείται από εμπράγματα δικαιώματα που έχει σε αστικά και αγροτικά ακίνητα του νομού Αττικής εφόσον υπάρχουν τίτλοι ιδιοκτησίας προγενέστεροι του 1945. Η διάταξη εκτιμήθηκε ότι διευκολύνει ιδιώτες να καταπατούν δημόσιες και δασικές εκτάσεις.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ