Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΟΦΤΕΞ
Την ερχόμενη Τρίτη οι οριστικές αποφάσεις

Απραγες υπήρξαν οι χτεσινές διαπραγματεύσεις του υπουργείου Ανάπτυξης και εκπροσώπων της υποψήφιας αγοράστριας εταιρίας "Λόκριτς", παρά το γεγονός ότι αναμένονταν σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις των αρμοδίων παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης για τις οριστικές διαπραγματεύσεις που θα σήμαιναν είτε την οριστική συμφωνία για την πώληση της εταιρίας, είτε την απόρριψη της προσφοράς της τελευταίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τελικές διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν την επόμενη Τρίτη, καθώς το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμά ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να καταλήξουν σε συμφωνία.

Η όλη πάντως μεθόδευση της ιδιωτικοποίησης της μεγαλύτερης χαρτοποιίας της χώρας, που διήρκεσε μέχρι στιγμής πάνω από δύο χρόνια και απ' ό,τι φαίνεται θα κρατήσει ακόμη, έχει σταθεί ολέθρια τόσο για την επιχείρηση όσο και για τους εργαζόμενους. Η ίδια η επιχείρηση αυτή τη στιγμή υπολειτουργεί, κινδυνεύοντας ακόμη και να σταματήσει εντελώς τη λειτουργία της εάν δε χρηματοδοτηθεί άμεσα, ενώ η θέση της στην αγορά όλο και χειροτερεύει, χάνοντας συνεχώς μερίδια.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι υφίστανται πέρα από τον εμπαιγμό, τη μεγαλύτερη πίεση, καθώς ήδη έχουν φύγει 600 και αναμένεται όπως τους διαμήνυσαν προσφάτως να φύγουν άλλοι 400, προκειμένου να διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις με την αγοράστρια εταιρία. Ολα δείχνουν ότι ο πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι η απαλλαγή της αγοράς από τη ΣΟΦΤΕΞ προς επέκταση των ανταγωνιστικών συμφερόντων. Τα αποτελέσματα των χτεσινών διαπραγματεύσεων, επιβεβαιώνουν ανεπίσημες δηλώσεις παραγόντων του υπουργείου Ανάπτυξης, περί απόφασης κλεισίματος της εταιρίας, η οποία θα κοινοποιηθεί μετά τις δημοτικές εκλογές προς αποφυγήν του πολιτικού κόστους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ