Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αυξημένη 2,8% η προσφορά χρήματος τον Αύγουστο

Αύξηση κατά 2,8% παρουσίασε τον περασμένο Αύγουστο, συγκριτικά με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, η προσφορά χρήματος με την ευρεία έννοια, που περιλαμβάνει το νόμισμα σε κυκλοφορία, τις ιδιωτικές καταθέσεις, τα ρέπος και τα τραπεζικά ομόλογα. Αυτό προκύπτει από χτεσινή ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οποία σημειώνεται ακόμη ότι από το Γενάρη ο ρυθμός αύξησης του Μ3 παραμένει σε επίπεδα χαμηλότερα της πρόβλεψης για το τρέχον έτος (6 - 9%).

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η συγκράτηση του δωδεκαμήνου ρυθμού μεταβολής του Μ3 σε χαμηλά επίπεδα σε όλη τη διάρκεια του οκταμήνου Γενάρη - Αυγούστου συνδέεται με την υποκατάσταση στοιχείων που περιλαμβάνονται στο Μ3 με παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα και τίτλους του δημοσίου.

Οσον αφορά την εξέλιξη των βασικών μεγεθών που αποτελούν το Μ3, για μεν τις ιδιωτικές καταθέσεις ο δωδεκάμηνος ρυθμός αύξησης τον Αύγουστο παρουσίασε σχετική σταθερότητα (Αύγουστος 1998: 2,2%, Ιούλης 1998: 2%), ενώ επιβράδυνση παρατηρήθηκε στο ρυθμό αύξησης της νομισματικής κυκλοφορίας (Αύγουστος 1998: 7,1%, Ιούλης 1998: 9,2%).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ