Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Και τυπικό το ξεπούλημα της Τράπεζας Κρήτης

Ολοκληρώθηκε και τυπικά χτες η εκχώρηση της Τράπεζας Κρήτης από το ελληνικό δημόσιο στη δικαιοδοσία του ομίλου Λάτση. Συγκεκριμένα, χτες πραγματοποιήθηκε η οριστική μεταβίβαση της Τράπεζας Κρήτης στην εταιρία CONSOLIDATED EUROFINANCE HOLDING SA του ομίλου Λάτση, με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης πώλησης των μετοχών της Τράπεζας. Αξίζει να θυμίσουμε ότι η προσφορά του Λάτση για την εξαγορά της εν λόγω Τράπεζας ανήλθε στο ποσό των 93 δισ. δρχ., ποσό που τότε είχε προκαλέσει έκπληξη στον τραπεζικό χώρο, δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί δύο άγονοι διαγωνισμοί όπου τα αντίστοιχα προσφερόμενα τιμήματα ήταν κάτω των 30 δισ. δρχ.

Τη σύμβαση για λογαριασμό των πωλητών υπέγραψε για μεν το ελληνικό δημόσιο ο υφυπουργός Οικονομικών Ν. Χριστοδουλάκης για δε την Παλαιά Τράπεζα Κρήτης ο Εκκαθαριστής Κ.Γ. Τσάλτας. Από την πλευρά της αγοράστριας τη σύμβαση υπέγραψε ο Ν. Νανόπουλος, διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον έλεγχο του ισολογισμού και την πλήρη απογραφή του συνόλου της περιουσίας της Τράπεζας Κρήτης, η οποία από την ερχόμενη Δευτέρα θα λειτουργεί υπό νέα διοίκηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ