Σάββατο 26 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Λίγο απ' όλα...

Ε, ΝΑΙ, ΤΗ ΒΡΗΚΑΝΕ ΠΑΛΙ τη λύση. Για την επιχείρηση της οδού Αχαρνών μιλάμε, που έληξε με τον συνήθη τρόπο που χρησιμοποιεί η σημερινή κυβέρνηση για να κουκουλώσει τις αποτυχίες της.

***

Καθαιρείται (ή μάλλον υποβάλλει την παραίτησή του και γίνεται δεκτή) ο αρχηγός της Αστυνομίας για να γίνει μετά μαϊντανός σε κάθε κανάλι, ραδιοφωνικό σταθμό, εφημερίδα και ό,τι άλλο ΜΜΕ βρει μπροστά του.

***

Η πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου... κινείται απόμακρα αφού η παραίτησή της δε γίνεται δεκτή και τέλος πάντων στο εξωτερικό βρισκότανε δεν ξέρει και πολλά - πολλά.

***

Φυσικά το σύνολο των υπουργών της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός είναι συγκλονισμένοι και εκφράζουν τη συμπάθειά τους σε κάθε παθόντα, υπόσχονται δε πως η όλη ιστορία θα εξεταστεί εξονυχιστικά.

***

Στο παρασκήνιο βέβαια, είναι σαφώς διαφορετικά τα πράγματα, αφού ο ένας μαχαιρώνει τον άλλο, πισώπλατα ή όπως αλλιώς νομίζει. Οι κατηγορίες και καταγγελίες υπουργών προς υπουργούς, στελεχών της ΕΛΑΣ προς άλλα στελέχη, δίνουν και παίρνουν.

***

Ναι, τελικά αυτή η ιστορία έχει στοιχεία από όλες τις μέχρι τώρα αποτυχίες της κυβέρνησης. Την υποκρισία της υπόθεσης στα Ιμια, τη... "φιλαλήθεια" της υποτίμησης της δραχμής, την "υπευθυνότητα" στις περιπτώσεις του μπλακ - άουτ στην Αττική, των πλημμυρών και των πυρκαγιών του καλοκαιριού.

***

Και βέβαια - δεν το ξεχνάμε - σαν κάλυμμα όλων, τη συμπεριφορά των τηλεοπτικών καναλιών που προεξάρχοντος του ΣΚΑΪ (έχει ξεπεράσει πλέον κάθε όριο και κάτι πρέπει να γίνει με την περίπτωσή του) ασέλγησαν με τον δικό τους τρόπο στην τραγωδία.

***

Οπως ήταν αναμενόμενο, η στάση των συγγενών των θυμάτων, που αντιδρούσαν βίαια όπου έβλεπαν υπουργό, "πρωτοκλασάτο στέλεχος" ή τηλεοπτική κάμερα, εξέφρασε κάθε Ελληνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ