Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΡΚΑΔΙΑ
Σέρνουν στα δικαστήρια στελέχη του ΚΚΕ και άλλους αγωνιστές αγρότες

Ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής της Ανατολικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ

Λίγες μέρες πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη η κυβέρνηση "θυμήθηκε" το μπλόκο του Αρτεμισίου και σέρνει στα δικαστήρια, για το αδίκημα της "παρακώλυσης συγκοινωνιών", δύο γνωστά στελέχη του ΚΚΕ στην Αρκαδία και άλλους 18 αγρότες. Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει στην ευρύτερη περιοχή οργή κι αγανάκτηση, αφού όλοι πλέον λένε πως η κυβέρνηση, στην ιδέα ότι η αντιλαϊκή πολιτική της θα καταδικαστεί στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, επιστρατεύει κάθε μέσο προκειμένου να ανακόψει τη λαϊκή οργή.

Ετσι, πέρα από την υποσχεσιολογία, τις πιέσεις, τους εκβιασμούς, τα ψεύδη και τις προβοκάτσιες που χρησιμοποιεί, αυτή τη φορά πέρασε στην ανοιχτή τρομοκρατία, στο πρόσωπο δύο γνωστών στελεχών του ΚΚΕ στην Αρκαδία, καλώντας τους να απολογηθούν σαν κατηγορούμενοι, για τη συμπαράσταση που εξέφρασαν στους αγωνιζόμενους αγρότες, στο μπλόκο του Αρτεμισίου πριν δύο χρόνια. Πρόκειται για τον Ν. Γόντικα,μέλος του Γραφείου Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου και τότε γραμματέα της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ και τον Ν. Πασπάτη,πρόεδρο του Παραρτήματος της ΠΕΑΕΑ Τρίπολης, τους οποίους παραπέμπουν σε δίκη, μαζί με άλλους 18 αγρότες για το αδίκημα της "παρακώλυσης συγκοινωνιών".

Με ανακοίνωσή της η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Πελοποννήσου του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του λαϊκού παράγοντα, λίγες μέρες πριν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές. "Να 'ναι άραγε τυχαίο το γεγονός ότι και τα δύο στελέχη του ΚΚΕ συμμετέχουν ενεργά και πρωτοστατούν στην επιτυχία των αγωνιστικών συνδυασμών, που στηρίζει το Κόμμα, τόσο στο Δήμο της Τρίπολης, όσο και στη Νομαρχία Αρκαδίας;", αναρωτιέται.

Η Επιτροπή Περιοχής επισημαίνει πως η ποινικοποίηση των αγώνων και η έξαρση των "αγροτοδικείων" δεν πρόκειται να οδηγήσει τους αγωνιστές αγρότες, και προπαντός τους κομμουνιστές, με σκυφτό το κεφάλι στις κάλπες του Οκτώβρη. "Καταγγέλλουμε αυτή την προκλητική ενέργεια και δηλώνουμε ευθαρσώς ότι οι κομμουνιστές δεν τρομοκρατούνται. Ο αντίπαλος δε μας τρόμαξε και δεν κατέστειλε την πολιτική μας δραστηριότητα, ούτε στα πέτρινα χρόνια της βαθιάς παρανομίας του ηρωικού μας Κόμματος. Γελιούνται όσοι νομίζουν ότι τα νέα κρούσματα αντικομμουνισμού, θα έχουν αποτελέσματα σήμερα", υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Στη συνέχεια αναφέρει πως τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ ήταν πάντα μαζί και μπροστά στους δίκαιους αγώνες της εργατιάς, της αγροτιάς, της νεολαίας. Εξέφραζαν πάντα τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στα αγωνιζόμενα τμήματα του λαού μας. "Αυτό κάναμε και πριν δύο χρόνια στο μπλόκο των αγροτών στο Αρτεμίσιο και σε δεκάδες άλλα σε όλη τη χώρα. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και από δω και πέρα μέχρι να ανατραπεί η κυβερνητική πολιτική, που συνθλίβει τα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα της πλατιάς πλειοψηφίας του λαού, στο όνομα της εξυπηρέτησης των συμφερόντων της άρχουσας τάξης", τονίζει η ανακοίνωση.

Και καταλήγει: "Ο εντεινόμενος κυβερνητικός αυταρχισμός δεν πρόκειται να ανακόψει τη λαϊκή οργή που βρίσκει έκφραση στα εκατοντάδες αγωνιστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα. Καλούμε το λαό και τη νεολαία της περιοχής να μην ταλαντευτεί, να μην υποκύψει, να ξεπεράσει τα κάθε είδους εμπόδια και αναχώματα, τους "ιμιτασιόν αντάρτες" και να συμπαραταχτεί με τους κομμουνιστές στον αγώνα για ένα μέλλον που τους αξίζει".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ