Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Μόνοι τους συζητούν το νομοσχέδιο για την ψηφιακή

Αποχώρησε το ΚΚΕ, καταγγέλλοντας το περιεχόμενο του νομοσχεδίου, καθώς και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης

Με... τον εαυτό της θα συζητήσει η κυβέρνηση τις επόμενες μέρες το νομοσχέδιο για την ψηφιακή τηλεόραση, του οποίου η συζήτηση ξεκίνησε χτες, αφού τόσο το ΚΚΕ, όσο και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν χτες από την αίθουσα.

Ξεκαθαρίζοντας τη θέση του ΚΚΕ, χτες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, Ορέστης Κολοζώφ,επισήμανε εξαρχής ότι ο νόμος πρέπει να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής, αφού "αν διαβάσει κανένας με προσοχή την εισαγωγική έκθεση διαπιστώνει τη σοβαρότητα του νομοσχεδίου. Αλλάζει η βάση με την οποία μπορούσαμε να λειτουργήσουμε την ψηφιακή τηλεόραση". Επίσης σημείωσε: "Πέρα από το διαδικαστικό, θα φύγουμε γιατί διαμαρτυρόμαστε και για το ίδιο το περιεχόμενο του νομοσχεδίου".

Εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας προβλήθηκε εξαρχής το επιχείρημα ότι το Γ Θερινό Τμήμα της Βουλής είναι αναρμόδιο να συζητήσει το νομοσχέδιο για την ψηφιακή τηλεόραση, αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε ο εισηγητής της, Προκόπης Παυλόπουλος,"άπτεται του πυρήνα του δικαιώματος των ατομικών ελευθεριών", δηλαδή ενός συνταγματικού δικαιώματος, άρα πρέπει να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Υπενθυμίζουμε ότι το ίδιο επιχείρημα είχε εκφράσει η αξιωματική αντιπολίτευση και στη συζήτηση στην αρμόδια διαρκή επιτροπή της Βουλής. Επίσης, ο Προκόπης Παυλόπουλος υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να συζητηθεί στην Ολομέλεια, αφού απομένουν μόνο 25 μέρες για την έναρξη των συνεδριάσεών της. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης, παρέμεινε στη θέση του όταν αποχωρούσε η Νέα Δημοκρατία, για να αποχωρήσει αργότερα.

Με καταγγελίες προς την κυβερνητική πλειοψηφία αποχώρησαν επίσης ο ΣΥΝ και το ΔΗΚΚΙ, ζητώντας επίσης την υπαγωγή του νομοσχεδίου για συζήτηση στην Ολομέλεια του Σώματος.

Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Τύπου, Δ. Ρέππας,σημείωσε: "Δε ρυθμίζουμε την άσκηση ατομικού δικαιώματος", αλλά "προχωρούμε σε ρυθμίσεις για την οργάνωση των ραδιοτηλεοπτικών φορέων", με στόχο την "αντικειμενική ενημέρωση, ποιοτική επιμόρφωση και ψυχαγωγία".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ