Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ετοιμοι για τα εγκληματικά λάθη τους

Αρχισαν πάλι οι "ανησυχούντες" υπερπατριώτες το βιολί με την "προστασία" της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. "Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει απαθής" και χρειάζεται να πάρει πρωτοβουλίες, διατυμπανίζουν στα διάφορα ΜΜΕ. Ξεχνούν, όμως, ότι η μειονότητα στην Αλβανία, μέχρι τώρα, μόνο ως πρόσχημα για επεμβάσεις στο εσωτερικό της γειτονικής χώρας έχει χρησιμοποιηθεί, με στόχο την ενίσχυση και της "πολιτικής επιρροής", με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη στάση της κυβέρνησης Σημίτη στη λαϊκή εξέγερση την άνοιξη του 1997.

Ταυτόχρονα, ποτέ η μειονότητα, στην πλάτη της οποίας έχουν παιχτεί άθλια παιχνίδια, δεν έχει αναδειχτεί σε γέφυρα φιλίας μεταξύ των λαών.

Η κυβέρνηση Σημίτη είναι ολοφάνερο ότι ποτέ δεν έχει παραιτηθεί από τα μεγαλοϊδεατικά σχέδιά της, όπως τα είχε ομολογήσει πέρσι, για τη γειτονική χώρα. Γι' αυτό, άλλωστε, επιμένει να διατηρεί τους 250 στρατιώτες. Το χειρότερο είναι ότι δε βγάζει τα απαραίτητα συμπεράσματα από την ολέθρια τακτική των "σφαιρών επιρροής" και είναι έτοιμη να επαναλάβει τα εγκληματικά λάθη της, που το μόνο που καταφέρνουν είναι να διευρύνουν το χάσμα μεταξύ των λαών της περιοχής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ