Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΟΔΟΥ
Ανεπιθύμητος ο Μπερνς στο νησί

Οι εργαζόμενοι ενός ακόμα αιγαιοπελαγίτικου νησιού, της Ρόδου, εκφράζουν την αντίθεσή τους στις δήθεν εθιμοτυπικές επισκέψεις γνωριμίας του τοποτηρητή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, πρεσβευτή Ν. Μπερνς. Μετά τη Λέσβο και τη Σάμο, με ανακοίνωση του το Εργατικό Κέντρο Ρόδου καταγγέλλει την πολιτική των ΗΠΑ στην περιοχή και θεωρεί ανεπιθύμητο στο νησί τον Αμερικανό πρέσβη.

Στην ανακοίνωσή του εκθέτει αναλυτικά τη θέση του για την επίσκεψη Μπερνς και τονίζει:

"Με αφορμή την επίσκεψη του Ν. Μπερνς η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου εκφράζει τη δυσαρέσκεια και αποδοκιμασία της, όπως και όλοι οι εργαζόμενοι της Ρόδου, για την ιμπεριαλιστική πολιτική που ασκούν οι ΗΠΑ χρόνια ολόκληρα στα Βαλκάνια και στη Ν/Α Μεσόγειο, η οποία υπονομεύει την ειρήνη, την ευημερία και την κοινωνική πρόοδο των λαών που κατοικούν στις περιοχές αυτές, καθώς αποδεδειγμένα είναι οι ΗΠΑ που υποδαυλίζουν τις έριδες και τις πολεμικές συγκρούσεις στο όνομα των γεωπολιτικών τους συμφερόντων και της "νέας τάξης πραγμάτων".

Από την παραπάνω πολιτική των ΗΠΑ αιματοκυλίστηκαν λαοί, από την ίδια αντλεί την αδιαλλαξία η κυβέρνηση της γειτονικής και "συμμάχου χώρας", της Τουρκίας, που εκφράζεται με τις γνωστές απειλές κατά των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας στο Αιγαίο και ειδικότερα σε βάρος των νησιών μας. Η ίδια πολιτική είναι που οδήγησε στην εισβολή και κατοχή της μαρτυρικής Κύπρου, αυτή είναι πάλι που προωθεί τη διχοτόμησή της".

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

"Κάτω από άλλες συνθήκες, κάτω από την άσκηση άλλων πολιτικών από τις ΗΠΑ που θα οδηγούσαν στην αναγνώριση και το σεβασμό των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, η επίσκεψη του κ. Μπερνς θα ήταν καλοδεχούμενη.

Σήμερα απαιτείται αλλαγή της παραπάνω πολιτικής μέχρι που να νιώσει ο ελληνικός λαός, μαζί και ο δωδεκανησιακός, ότι δεν απειλείται από την πολιτική των ΗΠΑ και των "συμμάχων" μας η υπόστασή του και η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας, μέχρι που ο κυπριακός λαός ν' αποκτήσει την πραγματική του ελευθερία χωρίς στρατό κατοχής, ενιαίος, κυρίαρχος και αδιαίρετος".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντικομμουνισμός του Μπερνς στα νερά της Ρόδου (2001-05-11 00:00:00.0)
Αντιδρούν στα σουλάτσα Μπερνς στο Αιγαίο (1998-09-15 00:00:00.0)
Καζάνι που βράζει! (1998-04-17 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητη η επίσκεψη Μπερνς (1998-03-10 00:00:00.0)
Ανεπιθύμητος ο Ν. Μπερνς (1998-03-07 00:00:00.0)
Προετοιμάζεται η "υποδοχή" της αμερικανικής ναυαρχίδας (1998-01-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ