• Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να αντιδράσουν δυναμικά
  • - Ο λαός της Θεσσαλονίκης καλείται να δώσει τη βροντερή του απάντηση στην προκλητική επίσκεψη της ναυαρχίδας του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, LASALLE, στο λιμάνι της πόλης, με τη συμμετοχή του στη διαμαρτυρία... - 1998-01-30 00:00:00.0"/>
  • Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να αντιδράσουν δυναμικά
  • - Ο λαός της Θεσσαλονίκης καλείται να δώσει τη βροντερή του απάντηση στην προκλητική επίσκεψη της ναυαρχίδας του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, LASALLE, στο λιμάνι της πόλης, με τη συμμετοχή του στη διαμαρτυρία... - 1998-01-30 00:00:00.0" /> Προετοιμάζεται η "υποδοχή" της αμερικανικής ναυαρχίδας | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
    Σελίδα 3
    ΠΟΛΙΤΙΚΗ
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    Προετοιμάζεται η "υποδοχή" της αμερικανικής ναυαρχίδας
    • Διαδήλωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν η ΕΔΥΕΘ και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη"
    • Η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να αντιδράσουν δυναμικά

    Ο λαός της Θεσσαλονίκης καλείται να δώσει τη βροντερή του απάντηση στην προκλητική επίσκεψη της ναυαρχίδας του 6ου Στόλου των ΗΠΑ, "LASALLE", στο λιμάνι της πόλης, με τη συμμετοχή του στη διαμαρτυρία που οργανώνεται, το Σάββατο 31 Γενάρη, στις 7 το βράδυ, στην πύλη του Λιμένα Θεσσαλονίκης.

    Η διαμαρτυρία οργανώνεται από την ΕΔΥΕΘ και τη Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

    Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι οργανωτές της εκδήλωσης αναφέρεται: "Για δεύτερη φορά μέσα σε μερικούς μήνες, ένα αμερικάνικο πλοίο, σύμβολο της επικυριαρχίας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, καταφθάνει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Μετά τα "ευχαριστώ" στην αμερικάνικη κυβέρνηση και τους συνακόλουθούς της, επαναβεβαιώνεται η υποτέλεια της κυβέρνησης, ενώ ταυτόχρονα προκαλείται η μνήμη των Ελλήνων με τον πανηγυρικό χαρακτήρα που θα έχει η προσάραξη της ναυαρχίδας".

    "Ο απεσταλμένος των ΗΠΑ Νίκολας Μπερνς" συνεχίζει το δελτίο Τύπου, "δε θα μπορούσε να λείψει από αυτή τη φιέστα δουλοπρέπειας, αφού με τις πρόσφατες δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι αυτός είναι ο σκοπός του, δηλαδή η ακόμα πιο ανοιχτή διακυβέρνηση της χώρας μας από τις αμερικάνικες πολυεθνικές και η επιβολή της αιματοβαμμένης Νέας Τάξης Πραγμάτων στα Βαλκάνια".

    Το δελτίο Τύπου καταλήγει με τη δήλωση ότι "Η ΕΔΥΕΘ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη δε θα επιτρέψουν σε κανέναν Κλίντον, Μπερνς ή Αμποτ... και Κοστέλο, να παίξουν με το μέλλον της Ελλάδας και των Βαλκανίων ανενόχλητοι, για να εξυπηρετηθούν τα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια".

    ΚΟΘ του ΚΚΕ: ανεπιθύμητος ο εκπρόσωπος των πολυεθνικών

    Την προκλητική στάση των Αμερικανών "εταίρων" και την υποτακτική στάση της κυβέρνησης καταγγέλλει η ΚΟΘ του ΚΚΕ με αφορμή την επίσκεψη στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης του αμερικανικού πλοίου.Η ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ αναφέρει: "Μετά τις απροκάλυπτες δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή Ν. Μπερνς, που αμφισβητούν τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα και την επικείμενη επίσκεψη της ναυαρχίδας του αμερικανικού στόλου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι, κάτω από την επικυριαρχία των Αμερικανών, ο κ. Πάγκαλος παραπέμπει τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα για επίλυση στο δικαστήριο - των πολυεθνικών - της Χάγης. Τον "τσαμπουκά" του να μην τον εξαντλεί στη δικαστική δίωξη του "Ριζοσπάστη". "Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα". Αν η κυβέρνηση και ο υπουργός των Εξωτερικών δεν έχουν κότσια να κηρύξουν ανεπιθύμητο τον εκπρόσωπο των πολυεθνικών και των πεζοναυτών του, ο λαός της Θεσσαλονίκης θα το κάνει".

    Τέλος, η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να αντιδράσουν δυναμικά σ' αυτή την απροκάλυπτη πρόκληση. Ενώ ιδιαίτερα από τις Αρχές της πόλης ζητά, να μην αποδεχτούν την πρόσκληση του επικυρίαρχου, για δεξίωση στη ναυαρχίδα του 6ου Στόλου, σημειώνοντας ότι "είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνουν, μπροστά στην ωμή αυτή πρόκληση".


    Κορυφή σελίδας
    Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
    Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
    Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ