Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αποκαλυπτική απάντηση

Αποκαλυπτική η προχτεσινή απάντηση στη Βουλή του υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, Χρ. Πάχτα, σε Ερώτηση του κομμουνιστή βουλευτή, Στ. Παναγιώτου, περί της "μετεγκατάστασης της κλωστοϋφαντουργίας Δεδέογλου" της Θεσσαλονίκης. Αποκαλυπτική, όχι μόνο για τη συγκεκριμένη περίπτωση, αλλά και για την "αναπτυξιακή" πολιτική της κυβέρνησης γενικότερα. "Ο επιχειρηματίας απλώς κάνει χρήση του αναπτυξιακού νόμου" είπε ο υφυπουργός και... καθάρισε.

Και τυπικά έχει δίκιο. Ο βιομήχανος έβαλε λουκέτο στην κλωστοϋφαντουργική μονάδα στη Θεσσαλονίκη, πέταξε τους εργάτες στο δρόμο, αφήνοντάς τους απλήρωτα το δώρο Χριστουγέννων και το πρώτο 15ήμερο του Γενάρη και κάνοντας χρήση του "αναπτυξιακού" νόμου - ωφελούμενος επομένως και των ανάλογων επιδοτήσεων και παροχών - πηγαίνει τη μονάδα στην Κομοτηνή.

Αυτός είναι ο "αναπτυξιακός" νόμος της κυβέρνησης. Ετσι, "δημιουργούνται" οι όποιες θέσεις εργασίας, για τις οποίες μετά κομπορρημονούν οι κυβερνητικοί αρμόδιοι. Ετσι, "χτίζονται" οι νέες επιχειρήσεις. Και οι "αετονύχηδες" της"ιδιωτικής πρωτοβουλίας" ροκανίζουν πολύμορφα τον ιδρώτα και τον κόπο των εργαζόμενων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ