Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Δ. ΤΣΟΒΟΛΑΣ
Ολισθηρός ο δρόμος της κυβέρνησης

Συνεδρίασε χτες η ΠΓ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΚΙ

Συνεδρίασαν χτες το απόγευμα από κοινού η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΔΗΚΚΙ, υπό την προεδρία του Δ. Τσοβόλα, με δύο βασικά θέματα: τις πολιτικές εξελίξεις και την εξειδίκευση της τακτικής του ΔΗΚΚΙ στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του Κινήματος τόνισε ότι "αποστασιοποιείται για πρώτη φορά η Ελλάδα από την πάγια και σωστή για τα εθνικά συμφέροντα θέση, ότι με την Τουρκία δεν έχουμε να συζητήσουμε τίποτε άλλο, παρά μόνο το νομικό ζήτημα της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο". Κάλεσε την κυβέρνηση να συνετιστεί γιατί, όπως είπε, "ακολουθεί έναν ολισθηρό και επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα δρόμο, στο όνομα ενός ψεύτικου ρεαλισμού και μιας δήθεν μη απομόνωσης της Ελλάδας".

Αναφέρθηκε επίσης στις ευθύνες που φέρει και η ηγεσία της ΝΔ, που επικρότησε τη συμφωνία της ντροπής, όπως αποκάλεσε τη Συμφωνία της Μαδρίτης. Πάντως, ο Δ. Τσοβόλας απέφυγε να κάνει κάποια νύξη στη νέα δομή του ΝΑΤΟ και τα στρατηγικά σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, που εξυπηρετούνται μέσω αυτής.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στην τακτική που θα ακολουθήσει το ΔΗΚΚΙ στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επαναλαμβάνοντας ότι για το Κίνημα οι εκλογές αυτές έχουν κατεξοχήν πολιτικό χαρακτήρα και ότι "θα παλέψουν οι δυνάμεις της προόδου και της συντήρησης". Σχετικά με την κατάληξη της πρόσφατης πρότασης του ΔΗΚΚΙ για "πλατύ δημοκρατικό μέτωπο ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό", αρκέστηκε να τονίσει ότι "δυστυχώς οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ, λειτουργώντας στη λογική της καταμέτρησης κουκιών, δεν απάντησαν καθόλου". Ετσι έβαλε στο ίδιο τσουβάλι τα κεντροαριστερά ξεπουλήματα και παζαρέματα του ΣΥΝ και την ξεκάθαρη πολιτική πρόταση αντίστασης και αντεπίθεσης, στο χώρο της Αυτοδιοίκησης, του ΚΚΕ. Πρόσθεσε επίσης ότι "το ΔΗΚΚΙ δε θα γίνει ουρά ούτε του ΠΑΣΟΚ, ούτε της ΝΔ, ούτε κανενός άλλου".

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αργά το βράδυ αποφασίστηκε η συγκρότηση 25μελούς Επιτροπής Εκλογικού αγώνα με επικεφαλής τον Δ.Τσοβόλα, που θα απευθυνθεί για εξειδίκευση της τακτικής του κινήματος στις δημοτικές εκλογές, στις πολιτικές κινήσεις του ΔΗΚΚΙ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ