Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΩΝ ΣΠΑΤΩΝ
Καταπατά τα εργατικά δικαιώματα η γερμανική πολυεθνική
  • Δε βλέπει καμιά παρανομία ο υφυπουργός Εργασίας
  • Συζητήθηκε στη Βουλή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη

Τις παράνομες ενέργειες, που φτάνουν μέχρι και την παρεμπόδιση της συνδικαλιστικής δράσης, από την πολυεθνική που κατασκευάζει το αεροδρόμιο των Σπάτων κατήγγειλε με Επίκαιρή Ερώτησή του χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης.

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι αστυνομικές δυνάμεις το Σάββατο, 17 Γενάρη, παρεμπόδισαν συνδικαλιστικές δραστηριότητες μελών της διοίκησης του Συνδικάτου Οικοδόμων, που πήγαν στο χώρο του εργοταξίου, για να περιφρουρήσουν το πενθήμερο και άλλα δικαιώματα των εργαζομένων.

Από το εργοστάσιο αυτό, τόνισε ο Μπ. Αγγουράκης απουσιάζουν σε μόνιμη βάση οι εκπρόσωποι της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ το "παρών" της δίνει η Αστυνομία. Χαρακτηριστικό του όλου κλίματος είναι και το γεγονός ότι η διεύθυνση του εργοστασίου απαγόρευσε την είσοδο σε δημοσιογράφο του "Ριζοσπάστη".

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Εργασίας Χ. Πρωτόπαππας ισχυρίστηκε ότι όλα βαίνουν καλώς στο εργοτάξιο των Σπάτων, καθώς "έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα για να τηρηθεί η εργατική νομοθεσία" και "υπάρχει πλήρης έλεγχος και πλήρης τήρηση της εργατικής νομοθεσίας όπως συμβαίνει σε όλες τις ιδιωτικές και δημόσιες επιχειρήσεις". Για τη συγκεκριμένη καταγγελία με τις αστυνομικές δυνάμεις είπε ότι, όπως τον ενημέρωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, δε συνέβη κανένα επεισόδιο, αλλά, αντίθετα, "η κίνηση της Αστυνομίας εκδηλώθηκε με νομιμότητα, υπευθυνότητα και αντικειμενικότητα με ήπια μέτρα και χωρίς τη χρήση βίας".

Ο Μπ. Αγγουράκης στην τοποθέτησή του, αφού είπε ότι ο υφυπουργός δεν απάντησε για το ποια ήταν η εντολή και ποιος την έδωσε προς την αστυνομική δύναμη που βρισκόταν εκεί, υπογράμμισε:

"Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιου είδους φαινόμενα στο αεροδρόμιο των Σπάτων. Τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων παρεμποδίζονται στην άσκηση στοιχειωδών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στη συγκεκριμένη περίπτωση και από την πολυεθνική εταιρία, αλλά και από την αστυνομική δύναμη που ήταν παρούσα στο χώρο. Αρα, λοιπόν, νομίζω ότι έχουμε δίκιο να λέμε ότι η συγκεκριμένη πολιτική και η συγκεκριμένη κυβέρνηση εξυπηρετούν απροκάλυπτα τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ