Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΩΞΗ "Ρ"
Καταδικάζουν την προσπάθεια φίμωσης της πολιτικής κριτικής

Τη συμπαράστασή τους στο "Ρ" και την απαίτηση τους, να σταματήσει η πολιτική δίωξη της κυβέρνησης κατά της εφημερίδας μας και οι προσπάθειες για φίμωση της πολιτικής κριτικής, εκφράζουν με ψηφίσματα και δηλώσεις τους, που συνεχίζουν να φτάνουν στο "Ριζοσπάστη" μαζικοί φορείς και πολιτικοί και κοινωνικοί παράγοντες. Ετσι, ανάμεσα στους άλλους:

  • Το ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων "ΕΜ. Ν. ΚΑΖΗΣ" (21ο Χιλ Αθηνών Λαμίας), με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε ο Θ. Πάγκαλος κατά του "Ρ", καταγγέλλουν την κυβέρνηση για την ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης, υπενθυμίζοντας πως η επίθεση κατά του "Ριζοσπάστη" έρχεται μετά τις διώξεις χιλιάδων αγροτών, που αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους. Ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ανασύρει τα αντιδραστικά μεταξικά νομοθετήματα περί Τύπου και περιύβρισης αρχής, για να τρομοκρατήσει τους δημοσιογράφους και τις εφημερίδες. Ομως, τέτοια αντιδημοκρατικά μέτρα - αναφέρεται - πολλοί τα δοκίμασαν, αλλά απέτυχαν, καταλήγει η καταγγελία.
  • Οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης όπως αναφέρει ανακοίνωση του παραρτήματος Καλλιθέας της ΠΕΑΕΑ καταδικάζουν την προσπάθεια της κυβέρνησης να φιμώσει με την προσφυγή Πάγκαλου το "Ριζοσπάστη". Και, αφού καλούν τους αρμόδιους ν' αφήσουν τους λεονταρισμούς και να μην τρέφουν αυταπάτες για φίμωση της εφημερίδας του ΚΚΕ, απαιτούν την ανάκληση της αγωγής και το σταμάτημα της πολιτικής δίωξης του "Ριζοσπάστη".
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΕΓ του ΤΕΙ Ηπείρου με ανακοίνωσή του εκφράζει τη συμπάθειά του προς το "Ριζοσπάστη", εντάσσοντάς τη στα άλλα αυταρχικά μέσα που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, για να κάμψει κάθε φωνή αντίστασης. "Η πολιτική δίωξη κατά του "Ριζοσπάστη", οργάνου της ΚΕ του ΚΚΕ από τον υπουργό Εξωτερικών Θ. Πάγκαλο δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Εκφράζουμε τη συμπάθεια μας στο "Ριζοσπάστη" και την αντίθεσή μας στον αυταρχισμό και τη βία. Στηρίζουμε την ελευθερία του Τύπου, τις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθερίες που έχουν κατακτηθεί από το λαϊκό κίνημα. Η κυβέρνηση Σημίτη θα βρει αντιμέτωπους τους σπουδαστές που θα συνεχίσουν να μάχονται πλάι στο λαό, ενάντια στην πολιτική λιτότητας, την τρομοκρατία, στην πολιτική που μπλοκάρει τα όνειρά μας".
  • Ο Παναγιώτης Καραβασίλης,συγγραφέας - δημοσιογράφος, σε δήλωσή του τονίζει: "Η επίθεση κ. Πάγκαλε εναντίον του "Ριζοσπάστη είναι τελείως άδικη. Ο "Ρ" σε όλη τη διαδρομή του επέδειξε υψηλό ήθος και διακριτικότητα και προς τους αναγνώστες και κριτική προς αυτούς που ασκούν την εξουσία. Η δίωξη είναι - όπως αποδεικνύεται από τα μηνύματα της βάσης όλων των πολιτικών αποχρώσεων - πολιτική. Ο συντάκτης του "Ρ" συγκέντρωσε την προσοχή του στις υπερβάσεις και ασκήμιες της δικής σας πολιτικής και των συμφερόντων που εξυπηρετείτε, ντόπιων και ξένων. Ο "Ρ" χτυπάει την αδικία που ενυπάρχει στα δρώμενα της δικής σας πολιτικής. Οι πράξεις κρίνονται, όχι το άτομο".
  • Ο Δημήτρης Π. Αθανασίου,λογοτέχνης, σημειώνει: "Ο "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" αγωνίζεται ανυστερόβουλα και με πολύ φιλότιμο, με τ' όνειρο πάντα μιας ζωής καλύτερης. Γιατί "κακά τα ψέματα"! Το ΚΚΕ αποτελεί εγγύηση. Και είναι το μόνο που ο λαός εμπιστεύεται. Αλλά και το μόνο που άντεξε στους καταπέλτες του μίσους. Το μόνο που κατάφερε να σταθεί όρθιο μέσα στου χαλασμού τη λαίλαπα. Και κρατάει τον ίσκιο πλατύ να ξαποσταίνουν και να ρίχνουν μια ματιά στις πληγές τους οι άνθρωποι του μόχθου και της βιοπάλης".

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ