Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ησυχάσαμε

ΕΥΤΥΧΩΣ,είχαμε αρχίσει να ανησυχούμε. Ο πρωθυπουργός είπε ότι καμία σύνδεση δε θα υπάρξει ανάμεσα στη διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004 και διαφόρων συμφερόντων. Τώρα μπορούμε να είμαστε σίγουροι.

***

Αλλωστε τούτη η κυβέρνηση έχει αποδείξει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι ούτε σχέσεις έχει με οικονομικούς κύκλους, ούτε εξαρτήσεις!

***

Τώρα για κάτι ψωρο-τρισεκατομμύρια, που θα κοστίσει η όλη υπόθεση και τα παρελκόμενά της, θα προδώσουν οι εκσυγχρονιστές τις αρχές τους, έ όχι δα!!!

***

ΩΣΤΕ ΠΡΟΝΟΜΙΑ οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ, κύριοι της κυβέρνησης, ε; Ζημιά για την Εθνική Οικονομία; Συντεχνίες και εργατική αριστοκρατία, ε; Πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία;

***

Αλήθεια, όταν το ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Μητσοτάκη μίλαγε για ξεπούλημα του εθνικού πλούτου (ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΑΣ κλπ.) και υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων, γιατί δεν πρόσθετε και αυτές τις απόψεις, να τις ξέρουμε;

***

Και κυρίως να τις ξέρουν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις δηλαδή, που ξαφνικά έγιναν ο αποδιοπομπαίος τράγος.

***

Οχι τίποτε άλλο, μα φέρνετε και τη Νέα Δημοκρατία σε δύσκολη θέση, ώστε να μην ξέρει τι να πει...

***

Ασε, που τα περισσότερα, απ' όσα διαβάσαμε στους πίνακες των δήθεν προνομίων, που διοχέτευσε το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, μόνο για απολαβές των εργαζόμενων δεν αφορούν.

***

Ολοφάνερα το λένε οι άνθρωποι. Τις εργασιακές σχέσεις θέλουν ν' αλλάξουν. Για παράδειγμα, να κάνουν τόσο ελαστικό το ωράριο εργασίας, που θα μοιάζει περισσότερο με όργανο γυμναστικής, παρά με 8ωρο...

***

Υπάρχουν και τα άλλα, θα πείτε. Ναι, βέβαια... Το χαρακτηριστικότερο είναι "τα δερμάτινα μπουφάν των εργαζομένων στις αστικές συγκοινωνίες, που κοστίζουν 110.000 δραχμές το ένα".

***

Εμείς δεν ξέρουμε αν το συγκεκριμένο αληθεύει. Αν ισχύει όμως, θέλουμε να μάθουμε ποια διοίκηση και με ποιου υπουργού την έγκριση έδωσε μπουφάν "Αρμάνι" στους εργαζόμενους των αστικών λεωφορείων... Οι οδηγοί και οι εισπράκτορες, όμως, τι φταίνε;

***

KI ΟΣΟ ΑΠΑΝΤΕΣ ασχολούνται με το ερωτικό παρελθόν του Προέδρου των ΗΠΑ, οι ίδιες οι ΗΠΑ ασχολούνται με το παγκόσμιο παρόν και μάλιστα με καθόλου... ερωτικό τρόπο.

***

Γιατί βεβαίως τίποτε το ερωτικό δεν έχει η επέμβαση στη Μέση Ανατολή που ετοιμάζεται φυσικά με τις ευλογίες του ΟΗΕ, που έχει ως πρώτιστο υποτίθεται καθήκον του την παγκόσμια ειρήνη.

***

Εχει ετοιμαστεί καταλλήλως η κυβέρνηση ώστε να δώσει πάλι... γην και ύδωρ, θέτοντας τις Ενοπλες Δυνάμεις στην υπηρεσία αυτών των "επιχειρήσεων", όπως έκανε στη Γιουγκοσλαβία και την Αλβανία; Η θα τρέχουν πάλι την τελευταία στιγμή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ