Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαράσταση στον αγώνα των μαθητών

Συνάντηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα με εκπροσώπους του Νυχτερινού Λυκείου Ν. Ιωνίας

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του 15μελούς του Νυχτερινού Λυκείου Ν. Ιωνίας είχε χτες η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα,στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό. Οι μαθητές έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του σχολείου τους, διεκδικώντας την κατάργηση του νόμου 2525/97, που υπονομεύει τα μορφωτικά τους δικαιώματα και δυσκολεύει τις προϋποθέσεις για την απόκτηση του απολυτηρίου Λυκείου. Στη διάρκεια της συνάντησης, οι μαθητές αναφέρθηκαν στις προσπάθειες ωραιοποίησης, από τους εκπροσώπους του Γ Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με τους οποίους συναντήθηκαν, των νέων μέτρων, χωρίς να δίνουν απαντήσεις στα αγωνιώδη ερωτήματα των μαθητών για την αύξηση της παραπαιδείας, τους φραγμούς που υψώνονται στην πρόσβασή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και, γενικότερα, την υποβάθμιση της νυχτερινής εκπαίδευσης.

Η ΓΓ του ΚΚΕ εξέφρασε την αλληλεγγύη του Κόμματος στο δίκαιο αγώνα των μαθητών και τόνισε την ανάγκη έντασης των προσπαθειών του τμήματος αυτού των μαθητών, που είναι παράλληλα και εργαζόμενοι, έτσι ώστε:

- Να γίνει υπόθεση του εργατικού κινήματος ο αγώνας για την κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που θίγουν το σύνολο των λαϊκών στρωμάτων.

- Να συντονίσουν οι νυχτερινοί μαθητές τα βήματά τους με τους εργαζόμενους και όλους τους φορείς της παιδείας.

Τέλος, τονίστηκε ότι το ΚΚΕ θα προωθήσει με όλες τις δυνατότητές του τα αιτήματα των μαθητών των νυχτερινών σχολείων, που δίνουν καθημερινά τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλιά και τη ζωή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ