Παρασκευή 30 Γενάρη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
"Τις βάσεις σας και μπρος"

Αντιιμπεριαλιστική διαδήλωση έγινε χτες στη συμπρωτεύουσα - απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις Μπερνς

Πορεία στους δρόμους της πόλης πραγματοποίησαν οι φίλοι της ειρήνης, χτες το απόγευμα, διαμαρτυρόμενοι για τις προκλητικές δηλώσεις του Αμερικανού πρεσβευτή, Ν. Μπερνς, με τις οποίες αμφισβητεί ανοιχτά και κυνικά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και αποκαλύπτει πως πίσω από την ένταση στο Αιγαίο κρύβονται οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Στην ομιλία της, η Λίτσα Βαμβακά,μέλος της ΕΔΥΕΘ, αναρωτήθηκε: "Με ποιο δικαίωμα ο κ. Μπερνς χαρακτηρίζει το Αιγαίο "γκρίζα ζώνη" και τι κρύβεται πίσω από αυτόν;". Και επισήμανε: "Αυτή η πορεία των εξελίξεων στην περιοχή μας και γενικότερα στα πλαίσια της "νέας τάξης πραγμάτων" προκαλεί μεγάλη ανησυχία κυρίως στον ελληνικό λαό, και όχι μόνο δεν επιτρέπει εφησυχασμό, αλλά επιβάλλει την έντονη και σύντομη ανάπτυξη και παρουσία του αντιπολεμικού μετώπου. Ο κ. Μπερνς, με τις απροκάλυπτες και κυνικές δηλώσεις του, αποδεικνύει πως η μιλιταριστικά προσδιορισμένη "νέα τάξη πραγμάτων" επιδιώκει την παγκόσμια κυριαρχία των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Την παγκόσμια οικονομική κυριαρχία των πολυεθνικών, την υποταγή και υποδούλωση λαών και κρατών. Θλιβερή λοιπόν διαπίστωση είναι πως πρόκειται για μια ύπουλη τακτική, που όχι μόνο δε βασίζεται στα απαράγραπτα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά προσδιορίζεται ουσιαστικά από το νόμο της ζούγκλας όπου ισχύει το δίκαιο του ισχυροτέρου".

Στη συνέχεια οι φίλοι της ειρήνης κατευθύνθηκαν προς το αμερικανικό προξενείο, όπου και στάθηκαν μερικά λεπτά φωνάζοντας συνθήματα όπως "Οχι στου ΝΑΤΟ τη νέα τη δομή, έξω από την Ελλάδα οι Αμερικανοί", "Δε σας θέλει ο λαός πάρτε τις βάσειςσας και μπρος" και "Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, έξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ